Advert
as

Yapılandırmada İlk Taksit Uyarısı

Yapılandırmada İlk Taksit Uyarısı

Solhan Malmüdürü Abdulmelik Görünen, yapılandırma başvurularının geçerli olabilmesi ve devam edebilmesi için ilk taksitin bugün ödenmesi gerektiğini belirtti.

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına başvuranların ilk taksitlerini Bugün mesai bitimine kadar ödemesi gerekiyor. 

Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların 1 Ekim mesai bitimine kadar peşin ödenmesi halinde, hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarından yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak, ayrıca katsayı uygulanmayacak. 

Taksitle ödeme seçeneğini tercih edenlerde yapılandırılmış borçlarının tamamını bugün mesai bitimine kadar peşin ödeyebilecekleri gibi birinci taksiti süresinde ödeyip kalan taksit tutarlarının tamamını ikinci taksit ödeme süresi olan 30 Kasım'a kadar peşin ödemeleri halinde, peşin ödeme avantajlarından yararlanabilecek.

 

Solhan Malmüdürü Abdulmelik Görünen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu mükelleflerimizin birikmiş, faiz binmiş ve ödenemeyecek duruma gelmiş vergi ve diğer borçlarının ödemelerinde kolaylık sağlanması amacıyla çıkarılmış bir kanundur. Bu kanun ile borçlu mükelleflerimize büyük kolaylıklar sağlanmış oldu. Yakın tarihimizde böylesine kapsamlı bir kanun hiç çıkarılmamıştır. Neredeyse tüm borç türlerinde herkese peşin ödemelerde indirim ve taksitlendirme imkânı sunulmuştur. 

Mükelleflerimiz kanun kapsamında Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi ve Emlak Vergisi borçlarını gecikme zammı ve faizinden muaf olarak yapılandırılmışlardır. Ayrıca peşin ödemelerinde ekstra indirim sağlanırken, anapara üzerine yurt içi ÜFE fiyatı eklenerek taksitlendirme imkânı sunulmuştur. 

Mükelleflerimizin kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edebilmesi için ilk iki taksiti süresinde ödemesi gerekmektedir. Peşin ödeyecek mükellefler de ilk taksit ödeme süresi içinde ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, birikmiş borcu olan mükelleflerimizin kanundan yararlanabilmeleri için en geç 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılandırılan borçlarının peşin ise tamamını, taksitli ise 1. taksitlerini ödemeleri gerekmektedir. Mükelleflerin yapılandırmadan yararlanması için bu tarihe dikkat etmeleri gerekmektedir.”dedi. 

Açıklamanın devamında Görünen,”Ödemelerinizi İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan (IOS ve Android), anlaşmalı banka şubelerinden, PTT işyerlerinden ve vergi dairelerinden, www.gib.gov.tr adresinde yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümünden 02.00 - 22.00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum