Advert
as

Bingöl Yapılan Parklarla Güzelleşiyor

Bingöl Yapılan Parklarla Güzelleşiyor

Bingöl'de yapılan Millet Bahçesini incelemelerde bulunan Barakazi; "İnşa ettiğimiz parkımızla, hem belediye tarihindeki 82 yıllık süreçte yapılan yeşil alan miktarını geçtik hem de bölgenin gözde parkları arasındaki yerimizi aldık." dedi.

Barakazi, Selahattin Eyyübi Mahallesi’nde 52 bin metre kare alan üzerine inşa edilen Millet Bahçesi’nde (Kentpark) devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklamada bulunan Barakazi, peyzaj çalışmaları kapsamında Bin 100 fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Çimlendirme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Barakazi, şunları söyledi:"İlimizin en büyük parkı olan millet bahçesinde çalışmalarımız devam ediyor. Çocuk oyun alanları, engelsiz çocuk oyun alanları, fitness alanları, kaykay pisti, trambolin, bazalt yürüyüş yolları, akrilik ve kauçuk kaplamalı bisiklet yolları, oturma grupları, barbekülü piknik alanları gibi çalışmalarımız tamamlandı. Peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasıyla parkımız tam anlamıyla hizmete sunulacak. İlimizin imajına yakışır bir şekilde 52 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz parkımız, yalnızca ilimizin en büyük parkı özelliğini taşımıyor, aynı zamanda bölgenin gözde parkları arasında yer alıyor. İlimizin her mahallesinden akşam saatlerinde parka akın eden aileler, çocuklarıyla birlikte gönül rahatlığıyla burada zaman geçiriyor. Göreve başladığımız günden beri yeşil alana ayrı bir önem verdik. Çok sayıda park inşa etmenin yanı sıra ilimizin değişik noktalarında binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Peyzaj çalışması kapsamında orta refüjler başta olmak üzere yamaç ve kavşaklarda değişik türden yüz binlerce çiçek ektik."

"Parklarımıza sahip çıkalım"

4 milyon TL yatırım yapılarak bakım ve onarımları tamamlanan parkların tahribata uğratıldığını anımsatan Barakazi, vatandaşlara parkları koruma çağrısı yaptı.

Bilinçsiz kişilerce oluşturulan tahribatın önlenmesi için duyarlı halkın gerekli tavrı ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Barakazi, şunları söyledi:"Yeşil alanlarımızı hep birlikte korumamız gerekiyor. 4 Milyon TL yatırımla bakım ve onarımlarını tamamladığımız parklar, bilinçsiz çevrelerce tahribata uğratılıyor. Bu noktada duyarlı vatandaşların devreye girmesi gerekiyor. Tahribatı fark edenler bu kişileri uyarmalı, gerekli gördüğü yerde bizleri arayıp bilgi vermeli. Parklarımızdaki bakım ve onarımlarımız devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil ekip, tahrip edilen malzemeleri en kısa sürede onarıyor. Bunun yanı sıra tüm parklarımızda düzenli olarak çalışmalar sürdürülüyor. Duyarlı vatandaşlarımızın tahribat noktasında bizlere destek olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum