Advert
as

Din Görevlileri için Mevlid-i Şerif Okundu

Din Görevlileri için Mevlid-i Şerif Okundu

Solhan’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Ulu Camide, vefat eden din görevlileri için Mevlid-i Şerif okundu.

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Ulu Camide hayatını kaybeden din görevlilerinin ruhuna atfen Mevlid-i Şerif okundu.

 

İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle verdiği vaazda “Mescid-i nebi ihtiyaçlarının karşılandığı, sorunların çözüme kavuşturulduğu, kimsesizlerin himaye edildiği sosyal bir hayat merkezi; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep olarak hizmet vermiştir. Böylece asırlar boyunca camiler tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, merhametin, şefkatin sembolü olmuştur. Minberi ve kürsüsüyle, üstün insanlık nizamının öğretildiği, ilim ve ahlak, marifet ve hikmet derslerinin verildiği ilim merkezleri haline gelmiştir. Allah’ın insanlara en büyük lütuflarından biri de, onlara sorumluluğunu hatırlatan ve yüklendiği iyilik, hakikat ve kulluk emanetini taşımada rehberlik eden Peygamberler göndermesidir.” ifadelerine yer verdi.

 

“Ömürlerini din hizmetine adayan en kutlu insanlar Peygamberlerdir”

 

Numanoğlu, “İlk insan ile başlayan ve Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa ile sona eren süreçte bütün Peygamberler tevhidin bilinmesi, güzel ahlakın yaşanması ve adaletin tesis edilmesi için çaba göstermişlerdir. Böylelikle onlar, vahyin kılavuzluğunda, hidayet ve iyilik uğruna gösterdikleri mücadele, sabır ve fedakârlıkla insanlığın öncüsü, önderi ve rehberi olmuşlardır. Bu manada ömürlerini din hizmetine adayan ve başkalarının iyiliği için kendini feda eden en kutlu insanlar Peygamberlerdir. Bu noktada Kur’an-ı Kerim’in “Andolsun, Allah’ın Resülünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır” şeklinde tebcil ettiği Rasul-i Ekrem bütün Peygamberlerin tebliğinde yer alan ortak hakikatleri kıyamete kadar baki kalacak şekilde yeryüzüne beyan etmiş, bir mescitten güzide bir nesil yetiştirmiş ve bir medeniyet inşa etmiştir.” Dedi.

İlçe müftü vekili Osman Numanoğlu,”Peygamberlerin varisleri olan alimlerimizde ömürlerini ilme adayarak Dini-i Mübin-i İslam'ın herkese ulaştırılması için en zor şartlarda bile fedakarlık etmekten geri durmamışlardır. Yüce Rabbimizden niyazımız alimlerimizi başımızdan eksik etmemesi ve bizi ilme, alime ve camiye gereken ihtimamı gösteren kullarından eylemesidir. Unutmayalım ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’in haber verdiği gibi Cenab-ı Allah ilmi insanların arasından çekip alarak değil alim kullarının ruhlarını kabzederek alır. Öyle zaman olur ki insanlar cahil rehberler edinip onlara din hakkında sorarlar. Onlar da bilgisizce cevaplar vererek hem kendilerini hem de soru soranları yanlış yollara sevk ederler. Rabbim alimlerimizi başımızdan eksik etmesin. Vefat edenlerine merhamet eylesin. Yaşayanlara sıhhat ve afiyet ihsan eylesin. Rabbimiz cümlemizi ilme, alime önem verenlerden, saygı gösterenlerden ve sevenlerden eylesin.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum