Advert
as

Solhan’da Aile İçi İletişim Semineri

Solhan’da Aile İçi İletişim Semineri

Aile İçi İletişim ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele semineri Sosyolog Ferhat Çalışkan tarafından verildi.

Solhan Sodes ile Kadın Yaşam Merkezine Kavuşuyor Projesi kapsamında Sosyolog Ferhat Çalışkan, Solhan Kültür Merkezinde bayanlara yönelik Aile İçi İletişim ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele semineri verdi.

 

Düzenlenen seminer bayanlar tarafından ilgiyle dinlendi. Slayt, video ve anlatım şeklinde olan seminer, çocuğun yaşamını sürdürdüğü ailede, ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenlerin başında çocuk gördüğünü yapar duygusunun vurgusu video ve anlatım ile dinleyicilere aktarıldı. Empatinin daha çok yapılmasının hem kişiye hem aileye hem de topluma faydasının olduğu ve böylelikle karşımızdaki kişiler ile daha sağlıklı bir iletişim kurmamızı sağlanacağı vurgusu yapıldı.

 

Seminerde katılımcılara seslenen Çalışkan,”Karşınızdaki insana değer verdiğinizi gösterin… O’na; arasıra iltifat edin. Gülümseyin taktir edin size yakınlık hisedecektir… İnsanlar bundan hoşlanırlar! Ve benzeriyle karşılık verirler! Tebessüm bulaşıcıdır!” ifadelerini kullandı.

 

Çalışkan,”Sürekli tartışan, kavga eden anne babaların çocukları, endişe ve korku oluşur böylelikle bir çocuk başarılı ve mutlu olamaz. Çocuğunuza, eğitimin ve okulun önemini anlatın, beğenilen takdir edilen, ödüllendirilen davranışlar tekrar eder.”dedi.

 

Seminerde verilen eğitimin ana başlıkları;  Ailede iş bölümünü faydaları, Anne ve babaların çocuklara verdikleri ceza türleri, Anne ve babaların çocuklara verdikleri en az ceza, Anne ve babaların çocuklarına verdikleri ceza nedenleri, Bireyin çocuklar ile ilgili algıları, Madde bağımlılığı ile mücadelede video destekli eğitim verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum