Advert
as

Okulun Tavan Alçısı Bir Kez Daha Düştü: 4 Öğrenci Yaralı

Okulun Tavan Alçısı Bir Kez Daha Düştü: 4 Öğrenci Yaralı

Solhan’da bir hafta arayla aynı okulun pansiyonunda kalan öğrencilerin üzerine alçıpanların düşmesi sonucu 4 öğrenci yaralandı.

İlçemizde bulunan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu'nun tavanından bir hafta arayla alçıpanların düşmesi sonucu 4 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Edinilen bilgilere göre, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda ders çalışan İbrahim G, Kadir T, Murat S. ve Furkan B.’nin üzerine tavandaki alçıpanlar düştü.

 

Pansiyondaki görevli öğretmenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı öğrenciler, Solhan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından bir öğrencinin Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

 

Yaralı öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, aynı pansiyonda geçtiğimiz günlerde yine tavandaki alçıpanların düşmesi sonucu 3 öğrenci yaralanmıştı.

 

Konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”Okulumuz Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımı 2014 yılında TOKİ tarafından tamamlanmış olup, 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete girmiştir. Faaliyete girdiği günden bu yana defaatle tavandan alçı dökülmeleri yaşanmış ve bu durum İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla TOKİ’ye iletilmek üzere Bakanlığa yazılmıştır. 23 Ekim 2018 tarihinde okulumuzun pansiyon binasında yaşanan alçı dökülmesi sonucu üç öğrencimiz hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri tamamlanmıştır. Son olarak 29 Ekim 2018 tarihinde yine tavandan alçı dökülmesi yaşanmış ve dört öğrencimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz konu ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması adına ivedilikle girişimlerde bulunmuştur. Bunun neticesinde tedbir amaçlı olarak okulumuzun pansiyon binası boşaltılarak, öğrencilerimiz ilçedeki diğer pansiyonlara yerleştirilmiştir. Bundan sonraki süreçte en ufak bir sorun yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirler alınmaya devam edilecektir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum