Advert
as

Kaymakam Okumuş ve Başkan Yıldız Çöp Topladı

Kaymakam Okumuş ve Başkan Yıldız Çöp Topladı

Solhan Gençlik Merkezi tarafından yürütülen “Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz” projesi kapsamında farkındalık oluşturmak ve geleceğe umut ile bakmalarına yardımcı olmak maksadıyla ilçe protokolü ve öğrenciler çöp topladı.


İlçe Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ve yaklaşık 8 bin kişinin farklı alanlarda katıldığı 'Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz' programı kapsamında çevre temizliği yapıldı.

 

Sabah saatlerinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu, Hastane Başhekimi Murat Döger, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde Solhan Gençlik Merkezi tarafından yürütülen “Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz” projesi kapsamında gençlerin duyarlılıklarını artırmak, farkındalık oluşturmak ve geleceğe umut ile bakmalarına yardımcı olmak maksadıyla ilçemizde çevre temizliği yapıldı.

 

Etkinlikte açıklama yapan Kaymakam Fatih Okumuş, “Solhan İlçe Gençlik Merkezimizin “Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz” programı kapsamında temiz çevre parolasıyla Solhan’da bugün sabah 09:00'dan itibaren Yibo kavşağından dörtyolun üst tarafına kadar yüksekokul öğrencileri, lise öğrencileri, kurum amirleri, belediyemiz, çalışanlarımız, gönüllülerle beraber çevre temizlik faaliyeti gerçekleştirdik. Buradaki maksadımızın birincisi farkındalık oluşturmak yani bu çevre hepimizin ortak çevresidir. Dolayısıyla günümüzde özellikle toprağı, suyu, havayı hunharca kirletiyoruz. İşte fabrikalar aracığıyla olsun, attıklar aracılığıyla olsun, tüketicimizin vatandaşlarımızın duyarsız hareketleri neticesinde çevre çok ciddi anlamda kirleniyor.  Burada tabi çevreyi temizlemek resmi olarak belki belediyenin kamu sorumluluğudur, kamu görevidir. Fakat belediye her kitleye, her noktaya her 100 m2'ye eline süpürgeli bir çöp elemanı personeli toplama personeli verse dahi vatandaşın iş birliği olmazsa  bunu yapamayacaktır. Biz burada farkındalık oluşturmak, vatandaşlarımıza özellikle plastik, metal çöpler yanında izmarit kağıt buna benzer diğer cüruf tarzı çöplerinde sağlıklı bir şekilde deşarj edilmesi noktasında hem belediyemize hem de bütün vatandaşlarımıza yardımcı olması hususunda bir farkındalık programı yapmış olduk. Hem de her halükarda 30 Mayıs ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanılıyor. Stokolom’daki bir programdan dolayı baktım öyleymiş bence dünya çevre günü 365 gün olmalı, çevre ile ilgili söylenecek çok şey var. Toprağı ciddi anlamda çok kirletiyoruz. Vatandaşlar kirletiyor, üreticiler kirletiyor, çiftçilerimiz mesela domates, sağlıksız domates tüketiyoruz diye kendimizi eleştiriyoruz. Halbuki sağlıksız domatesin temelinde illaki hormon varsa bir diğer nedende bilinçsiz böcek ilaçları ve gübre kullanmak, fazla kullanmak, yanlış kullanmaktan kaynaklanıyor. Yani bu temizlik mevzusu topyekun bir mevzu topyekun duyarlılıkla daha yeşil daha temiz daha güzel daha sürdürebilir bir çevreye kavuşacağımıza inanıyorum. Bu kapsamda Gençlik Merkezimize ve özellikle belediyemize ve katılan bütün herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Yapılan etkinlikte “Ben umuyorum ki bundan sonraki süreçte daha temiz bir Solhan göreceğiz.” diyen Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın yapmış olduğu açıklamada, “Değerli arkadaşlar bugün biz Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün “Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz Proje” kapsamında tertiplediği çevre temizliğiyle alakalı programı hep beraber icra etmeye çalışıyoruz. Burada gerçekten asıl yapmamız gereken, yani yapmak istediğimiz farkındalık yaratmak insanları en azından bu bilinci aşılamak, tabi temizlik içinde belediyelerimiz sorumludur. Kendi görevimizi yapma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Ama bugün burada yapmak istediğimiz aslında vatandaşımızıda yanımıza almak bu ilçenin sadece belediyeyle temizlenemeyeceğini onlarında bizim elimizden tutması gerektiğini bu anlamda onlarında bu işin içine deyimi yerindeyse, tabiri caizse çekmek.  Ben umuyorum ki bundan sonraki süreçte daha temiz bir Solhan göreceğiz. Hepimiz bütün esnaflarımızı, bütün vatandaşlarımızı da bu anlamda bize yardımcı olmaya davet ediyorum. Solhan hepimizin o açıdan hepimizin bu anlamda derdimizin olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü burası uluslararası D300 karayolunun geçtiği bir ilçe, dolayısıyla günde yüzlerce yabancı insan buradan geçiyor.  Burada gördüğü şeylerle ilçeyi gittiği yerde anlatmaya çalışıyor. Belki bu anlamda ne kadar temiz olursak hem farklı bölgeler için belki bir örnek temsil ediyor olacağız. Bu anlamda bir örneklik bir öncülük yapmış olacağız. Bu açıdan şehrin ne kadar temiz olursa inanıyorum ki bizimde o kadar yükümüz hafifleyecektir. Belediye olarak ben katılımlarından dolayı başta sayın kaymakamım olmak üzere bütün kurumlara teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra çok daha temiz bir Solhan görmek istiyoruz. Dileğimiz temennimiz o inşallah bunu da başarırız hep birlikte teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan ise, “Solhan Geçlik Merkezi olarak “Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz” proje kapsamında yaptığımız faaliyetlerden bir tanesi de “Çevre Temizliği Eğitimi” bizim bu çalışmayı yapmamızın sebebi farkındalık oluşturmak. Biz yoksa yüz tane, bin tane gençle birlikte bütün Solhan’ı temizlemesekte yarın, diğer gün vatandaş buna sahip çıkmazsa hiç bir anlam ifade etmez.  Sağ olsun kaymakam bey bizim bu düşüncemize destek verdi. Sonrasında da belediye başkanımıza gittik, belediye başkanımızda bu yaptığımız çalışmayla ilgili 3 film üzerinden bize çöp poşeti vererek bu çalışmayı yürütmemizi sağladı. Bütün okullara ve bütün kurumlara öğrencilerimizin hepsine çöp poşeti gençlik spor ve gençlik merkezimizdeki arkadaşlarımız dağıttılar. Bugün başladık bütün okullarda üniversite öğrencilerimizde dahil 8 bin civarında bu öğrencimizle bu etkinliği yaptık. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak yaptığımızın farkındalığın oluşturulduğuna inanıyorum. Çünkü 7 bin tane öğrenci bugün en azından yere çöp atmamasının gerektiğinin farkına vardı. Hep Avrupa diyoruz. Avrupa işte şöyle oldu, böyle oldu, Avrupa da insanlar yere çöp atmıyor. Bizimde düşüncemiz felsefemiz bu bunu başarabilirsek tamamen amacımıza ulaşmış olacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Onun dışında da kurum amirlerimiz ve gençlerimize de etkinliğimize katıldıkları için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum