Advert
as

‘Aşılar ve Antibiyotikler’ Konferansı Düzenlendi

‘Aşılar ve Antibiyotikler’ Konferansı Düzenlendi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO işbirliği ile "Aşılar ve Antibiyotikler Hakkında Merak Edilenler" Konferansı düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Şükrü Bengü, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, kurum müdürleri, akademisyenler, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konferansın konuşmacıları ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayper Somer ve Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay ile İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Şardaş’dı. 

Konferans öncesi açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, ülke genelinde ihtiyaç duyulan bir alanda Bingöl’de konferans verilmesinin son derece kıymetli olduğunu belirtti. 

Konferansın katılımcılara maksimum fayda sağlayacağına inandığını ifade eden Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy ise kendisinin de Bingöllü olduğunu ifade ederek başladığı sözlerine, “Bir Bingöllü olarak bugün burada bir konferansta olmak benim için onur verici oldu. Gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye etkisinin azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, ilaç reaksiyon olaylarının görülme sıklığının artmasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz kullanılan ilaçların başında antibiyotikler geliyor. Çok değerli hocalarımız bugün merak ettikleriniz hakkında değerli bilgiler aktaracaklar. Bu güzel konferansın gerçekleştirilmesine destek verenlere de ayrıca teşekkür ederim” şeklinde devam etti.  

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise aşının sadece çocuklar için olduğu algısının toplumda yer aldığını ve bunun yanlış bir algı olduğunu dile getirdi.  Aşının, çocuk sağlığını korumanın dışında, yetişkin bireylerin hastalıklardan korunması için de ihtiyaç olduğu vurgulayan Prof. Dr. Kara, vücudun savunma sistemine mikroorganizmaları öğretmek ve bu şekilde hastalıkları önlemek, ölümleri azaltmak amacıyla aşı yapılması gerektiğini dile getiren Profesör Kara, “Bağışıklık sistemimiz, doğal bağışıklık ve sonradan kazanılan bağışıklık olmak üzere iki ana grupta değerlendirilebilir. Sonradan kazanılan bağışıklığın hastalıklara cevabı da büyük ölçüde aşı ile mümkündür” diye konuştu. 

Konferansın konuşmacıları, program boyunca aşı ve antibiyotik hakkında bilgi vererek salonu dolduran öğrenci, akademisyen ve sağlıkçıların sorularını cevapladılar.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum