Advert
as

Vali Ekinci:“Bingöl Güzel Haberlerle Gündeme Gelecek”

Vali Ekinci:“Bingöl Güzel Haberlerle Gündeme Gelecek”

Ankara Beypazarı Kaymakamı iken Bingöl Valiliği görevine atanan Vali Kadir Ekinci, Bingöl'e gelir gelmez ilk toplantısını basın mensuplarıyla yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ardından Beypazarı ilçe kaymakamı iken Bingöl Valiliği görevine atanan Kadir Ekinci görevine başladı. 

Vali Ekinci, Bingöl'e geldikten sonra ulusal ve yerel basınla bir araya geldi. Burada konuşan Ekinci, "Batıdan bakınca terör olayların, olumsuz haberlerin merkezinde bir Bingöl yerine, dağlarından, yaylalarından, kayak tesislerinden, termalinden güzel haberlerle gündeme gelen bir Bingöl görmek isterim ve bunun için hep birlikte çalışarak başaracağız." dedi. 

Bingöl'ün tarihi geçmişiyle, doğal güzellikleriyle, kültürel zenginlikleriyle gelişmeyi ve kalkınmayı fazlasıyla hak eden illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Ekinci, "İnşallah biz hem sizlerle, Bingöl'ün ileri gelenleriyle, hem Bingöl'ü seven, ona hakikaten gönülden bağlı olan Bingöllü kardeşlerimizle Bingöl'ü bugünden daha iyiye götürme adına hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bu hizmetimizde esas olan insandır. Arkadaşlar, bizim kırmızıçizgimiz insandır, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla beslenmiş bir medeniyetin çocukları olarak, Rabbim izin verirse,  insanlarımızın sorunlarının her birisine tek tek dokunmaya, onlarla gönül birlikteliği kurmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

 

"Gönülleri birbirine muhabbetle bağlamayı evla bulanlardanım" 

"Gönülleri birbirine muhabbetle bağlamayı evla bulanlardanım" diyen Ekinci, "Biz işimizi yapacağız.  Bingöl'ü sosyal ve ekonomik anlamda bugününü kurtarmaktan ziyade yarının Bingöl'ünü görüp daha güzel nasıl şekillendiririz, bunun kaygısı gayreti heyecanı içerisinde olacağız." dedi. 

Ekinci, konuşmasına şöyle devam etti: "Bin yıllık bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu medeniyet çizgisi içerisinde bizim en son geldiğimiz nokta devlet olmak erdemdir.  Bu devlet hukukun üstünlüğünü esas alan bir devlettir. Sadece ve sadece tüm insanlar, eşit ve hukuk önünde kurallara göre hareket etmek durumundadır. Çalışmamız da devlet memuru olmamız hasebiyle mevzuat çerçevesinde olacaktır. Ama bu mevzuatı esnetirken, insanımız lehine ne yapabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız. Bingöllü kardeşlerimizin hayatlarını nasıl rahatlatabiliriz, daha güzel bir Bingöl'de nasıl yaşatabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız.  Ekonomik sosyal her türlü projenin içerisinde olacağız. Bingöl Valiliği olarak dokunmadığımız bir alan bırakmayacağız İnşallah."

 

"Bingöl'e zarar verecek hiçbir şeyin yanında, arkasında olmayız"

Vali Ekinci konuşmasını şöyle tamamladı:  "Arkadaşlar biz şunu istiyoruz; Bingöl kırsalında turizm canlandı,  Bingöl'ün dağlarında yamaç paraşütü yapılıyor. Ya da Bingöl'ün kırsalındaki insanlar huzur güven içerisinde refah içerisinde yaşıyor gibi haberlerin ön planda olması bizim en büyük arzumuzdur. Bingöl'e zarar verecek hiçbir şeyin yanında, arkasında olmayız. Biz Bingöllü bir adım daha öteye nasıl götürebiliriz bunun gayreti heyecanı içerisinde olacağız.  Allah'ın kullarının hepsinin benim başımın üstünde yeri vardır. Dolayısıyla 'Yaratılanı Yaratandan ötürü severiz' ölçümüz bu olacaktır.  İnşallah Bingöllü kardeşlerimizle kucaklaşıp onlarla gönül birliği, güç birliği yaparak, daha güzel bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Rabbim utandırmasın."

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum