Advert
as

Vali Ekinci “Her İnsan Bir Engelli Adayıdır”

Vali Ekinci “Her İnsan Bir Engelli Adayıdır”

Vali Kadir Ekinci, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Birey, toplum ve devlet olarak engelli kardeşlerimize sahip çıkmak en temel insani görevlerimizden biridir." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bingöl Valisi Kadir Ekinci, bir mesaj yayımladı. 

Vali Ekinci, "Her insan bir engelli adayıdır’ ilkesini unutmadan, hayatın farklı zorluklarına ve kısıtlı imkanlara rağmen, başaran, üreten ve eser bırakan engelli kardeşlerimizi daima takdir etmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

"Toplumsal formasyonumuz ve tarihi tecrübemiz bizlere insanı merkeze alarak devleti yaşatma idealini öğretir." diyen Vali Ekinci, "İnancımız ve ahlakımız yaratandan ötürü yaradılanı aziz bilmeyi ve insanlara faydalı olarak anılmanın önemini öğütler. Bu anlamda, 1992 yılında BM tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplumda engelli bireylere karşı duyarlılık ve farkındalık kazandırmak ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde uygulanmasını sağlamak amacıyla son derece önemli bir gündür." diye belirtti.

 

"Engelli kardeşlerimize sahip çıkmak en temel insani görevlerimizden biridir" 

 Vali Ekinci, şunları söyledi: "Modern toplum ve sosyal devlet olmanın şartlarından biri de dezavantajlı gruplar konusunda bilinç eşiğine sahip olmak; dezavantajlı grupları korumak, kollamak ve onların ihtiyaçlarını gözetmektir. Son yıllarda ortaya konulan anlayış ve uygulamalar neticesinde devletimizin insanına daha yakın durduğunu ve dertlerine çare olmaya çalıştığını görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bu anlamda, birey, toplum ve devlet olarak engelli kardeşlerimize sahip çıkmak en temel insani görevlerimizden biridir. Yine sahici, uygulanabilir ve sürdürülebilir politikalar ile sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek ve kurumsal hizmetleri engelli kardeşlerimiz için en iyi şekilde geliştirmek biz kamu yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının en önemli ödevlerinden biridir."

 

 "Her insan bir engelli adayıdır"

Yapılan özverili ve istikrarlı çalışmalar ile artık sosyal hayatın bir parçası olan engellilerin eğitimden siyasete, sanattan spora kadar her alanda daha çok yer alarak, takdire şayan çabaları ve duygulandıran başarıları ile medeni bir toplumun ayrılmaz birer parçası olduklarına dikkat çeken Vali Ekinci, "Her insan bir engelli adayıdır’ ilkesini unutmadan, hayatın farklı zorluklarına ve kısıtlı imkanlara rağmen, başaran, üreten ve eser bırakan engelli kardeşlerimizi daima takdir etmeliyiz. Bingöl Valiliği olarak engelli kardeşlerimizin yanında olmayı ve engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı yasal görevimizin yanında, ‘insan insanın emanetidir’ düsturu ile yüce bir görev olarak görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; 'Engel SİZ Olmayın' diyerek, yürekleri yaşam sevinci ile dolu engelli kardeşlerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor; sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum