Advert
as

"Sarıkamış Şehitleri" Dualarla Anıldı

Bingöl Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş yapılarak dualar edildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtının 104'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında Bingöl'de "Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü" düzenlendi, ardından şehitler için dualar yapıldı. 

Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü; Vali Kadir Ekinci, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Mevlit Dirim, İl Müftüsü Muharrem Genç, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 

Valilik önünde başlayan ve Genç Caddesi üzerinde bulunan Şehitler anıtı önüne kadar devam eden yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türkiye bayraklarıyla, dua ve salavatlarla yürüdü.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, okunan Kur'an-ı Kerim ve İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından yapılan dua ile devam etti.

 

"Rabbimiz mekânlarını cennet eylesin" 

Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 104 yıl önce şehadet mertebesine erişen Sarıkamış Şehitleri anmak üzere toplandıklarını söyledi. 

Vali Ekinci, "Rabbimiz mekânlarını cennet eylesin. Bizlere de onlara birlikte haşr olmayı nasip etsin. Dün ve bugün memleketimizi korumak adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz." dedi. 

"Allah-u Ekber dağlarında eksi kırk derecelerde savaşarak şehit olan yaklaşık doksan bin şehidimizin hatıralarını daima canlı tutacağız ve sonraki nesillere ve zamanlara bu bilgi ve bilinci, şehitlerimize sahip çıkma hassasiyetini taşıyacağız." diyen Vali Ekinci, şunları söyledi: 

"O gün vatan onlardan canlarını ve kanlarını feda ederek etmelerini bekliyordu onlar da tereddütsüz şekilde bunu yerine getirdiler. Bugün bizler de vatan, bayrak, devlet ve millet için aynı duygu ve düşüncelerle daha fazla gayret göstermeli ve ülkemizi ve insanımızı rahata, huzura, refaha erişeceği yarınlara taşımalıyız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına bizler de daha fazla çalışarak sahip çıkmalıyız. Gençlerimize bu özel tarihi özenle anlatalım. Yeni nesillerde tarih şuuru geliştirelim. Birlik ve beraberlik duygularını pekiştirelim. İnşallah milletimizin iman, sadakat, paylaşma ve dayanışma duyguları var oldukça içeriden ve dışarıdan hiçbir fitne rüzgarı bizlere zarar veremeyecektir. Rabbimiz bizlere bir daha bu tarz acılar yaşatmasın Şehitlerimizi ve ecdadımızı yad ettik. Ruhları şad olsun."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum