Advert
as

'Çalışan Eller Kazanıyor' Projesinde Sertifikalar Dağıtıldı

'Çalışan Eller Kazanıyor' Projesinde Sertifikalar Dağıtıldı

Bingöl’de ‘Çalışan Eller Kazanıyor’ projesinin kapanış programı düzenlendi. Programda 70 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

Bingöl Belediyesi ve SODES kapsamında yürütülen ‘Çalışan Eller Kazanıyor' projesinin sertifika ve kapanış töreni gerçekleştirildi. 

Program Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin proje hakkında yaptığı bilgi paylaşımı ile başladı.  Daha sonra konuşan Vali Kadir Ekinci ise şunlar söyledi: 

“Projeyi yürüten Bingöl Belediyesine teşekkür ediyoruz. Sertifika almaya hak kazanan 70 kardeşimize de teşekkür ediyoruz. Hayatımızı ekonomik anlamda devam ettirmek için her birimizin farklı sıkıntıları var. Yaşadığımız zamanda bu sıkıntıları aşmanın yollarını da çarelerini de hep birlikte çok iyi biliyoruz. Ahşap boyamadan aşçılığa kadar farklı branşlarda açılan kurslarımız ekonomik sıkıntılarımızı aşmaya dönük birer imkândır. Böylesine hayırlı bir işe vesile oldukları için belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah tüm SODES projelerinin böylesine toplum yararına dönütler vermesini bekliyoruz.

 

Sertifika almak tek başına işi bitirmiyor. Önemli olan bundan sonra göstereceğiniz çabalardır. Bu çabalarla rabbimizin takdir ettiği rızıklara ulaşmanızı temenni ediyorum. Bunun için sertifika sahibi kardeşlerimizin farklı girişimler ile süreci ısrarla takip etmeleri gerekiyor. KOSGEB, Bingöl Belediyesi ve Valilik olarak bu konularda vatandaş odaklı çalışmalarımız devam edecektir.  İnşallah en yakın zamanda açılacak ‘Girişimcilik Kursu’ ile de hibe almaya hak kazanacaksınız. Bunun yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alacağınız krediler ile de kendi işyerlerinizi açabilirsiniz. Önemli olan sizlerin bir iş yapma gayreti içinde olmanızdır. Sertifikaların her biriniz için hayırlı olmasını diler, projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

Program proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan kişilere sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

‘Çalışan Eller Kazanıyor’ Projesi Kapanış Programına Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci Hanımefendi’nin yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi Hanımefendi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay ve eşi Dilek Akay Hanımefendi, kurs hocaları ve yöneticileri ile kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum