Advert
as

Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor

Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli olumsuz hava koşullarına rağmen köy köy gezip çiftçileri bilinçlendiriyor.

Olumsuz hava koşullarına rağmen köy köy gezen Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli çiftçilere tarım ve hayvancılık alanlarında bilgiler veriyor. 

Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri köylerde yapılan toplantılarda çiftçilere teknik konularda eğitim desteği vererek çiftçilerin sıkça karşılaştığı sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor. 

Toplantıda çifçilere sunum yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, bakanlığın verdiği destekler hakkında bilgilendirme yaptı. 1,4 milyon lirası DAP kapsamında yem bitkileri üretim desteği olmak üzere Tarım Bakanlığınca Bingöl’e 74 milyon lira aktarıldığı, tarımsal ve hayvansal desteklerin ilerleyen dönemde de devam edeceğini ifade edildi.

 

Gülbahar Barajı Bitkisel Üretimi Arttıracak 

Toplantılardan memnun olduklarını dile getiren çiftçi Adem Arın, bilgilendirmelerin saha da devam etmesi gerektiğini belirterek, “Tarım Müdürlüğünün çiftçinin sorunları ile ilgilenmesi bizleri memnun ediyor. Bu yıl bize hibeli buğday tohumu verildi. Gülbahar barajının bitmesiyle ovamız suya da kavuştu. Bundan sonra inşallah ovamızda daha fazla üretim yapacağız” dedi. Arın, katılımcı personele teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Toplantıya Katılan Çiftçiye Ücretsiz Toprak Analizi

Çiftçi bilgilendirme toplantılarına katılan çiftçilere katılım belgesi verildi. Katılım belgesi alan çiftçiler bu belgeleri ile Tarım İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde ücretsiz toprak analizi yatırabilecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum