Advert
as

Bağışıklığınızı Güçlendirin, Hastalıklardan Korunun  

Bağışıklığınızı Güçlendirin, Hastalıklardan Korunun   

Solhan Devlet Hastanesinde görevli Diyetisyen Nur Cengiz, soğuk kış günlerinde bağışıklığımızı kuvvetlendirerek hastalıklardan korunmamız gerektiğine dikkat çekti.

Bu soğuk kış günlerinde bağışıklığımızı kuvvetlendirerek hastalıklardan korunmamız gerektiğine dikkat çeken Solhan Devlet Hastanesinde görevli Diyetisyen Nur Cengiz, “Bağışıklık sistemi vücudumuza giren zararlı mikroorganizmalara karşı mücadele ederek sağlığımızı koruyan savunma sistemimizdir. Bu soğuk kış günlerinde bağışıklığınızı kuvvetlendirecek hastalıklardan korunabiliriz. Bağışıklığımızı kuvvetlendirmeye yardımcı olacak besinler şunlardır;

1. Balık: Omega 3 ve D vitamini içeriği yüksek olan balık bağışıklık sistemini kuvvetlendiren en önemli besinlerin başında gelir. Kış günlerinde yeterli güneş görmediğimiz için D vitamini içeren besinlerin alımını arttırmamız gerekir. Özellikle yağlı balıklarda (somon, sardalya ton balığı gibi) D vitamin içeriği yüksektir.

Haftada 2-3 kez ızgara, fırın veya buğulama şeklinde pişirilerek balık tüketilmelidir.

2. Yumurta: Örnek protein olan yumurta balıktan sonra bağışıklığı kuvvetlendiren en önemli besindir.

En az haftada 2-3 kez haşlanmış bir şekilde tüketilmelidir.

3. Turunçgiller (portakal, mandalina, limon vs. ) ve kış sebzeleri (havuç, brokoli, lahana, karnıbahar, trup vs.): Antioksidan içeriği yüksek olan bu besinler bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Günde sıkmadan 2-3 porsiyon turunçgil ve kış sebzeleri tüketilmelidir.

4. Antienflamatuar besinler (soğan, sarmısak, zencefil, zerdeçal, kimyon vs.): vücudumuzda iltihaplanmayı gidererek bağışıklığımızı kuvvetlendirmeye yardımcı olan besinlerdir.

Yemeklere ekleyerek tüketebilir.

5. Yağlı tohumlar (keten tohumu, ceviz, fındık, badem): Yüksek omega 3 içererek bağışıklığımızı kuvvetlendirir.

Günde 3-5 adet ceviz 10-12 adet fındık -badem tüketilebilinir.

6. Probiyotikler (yoğurt, kefir, lahana turşusu, şalgam vs.): Probiyotikler bağırsaklarımızda bulunan ve bağırsaklarımızı düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yararlı mikroorganizmalardır.

Günlük beslenmemize eklemeliyiz.

7. Su: Toksinleri atmak için vücudumuz yeteri suya ihtiyaç duyar.

Günlük 2 - 2,5 litre su tüketmeliyiz.” Dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum