Advert
as

Diyanet’ten Kadınlara Yönelik ‘Cuma Dersleri’ Programı

Diyanet’ten Kadınlara Yönelik ‘Cuma Dersleri’ Programı

​Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, bayanlara yönelik “Cuma Dersleri” programı başlatılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, ihtiyaç odaklı Kur’an kursları programları kapsamında hazırlanan “Cuma Dersleri” programı şubat ayının ilk haftası başlıyor.

Diyanet işleri Başkanlığı, “Cuma Dersleri” programıyla Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi faaliyetlerinden toplumun etkin bir şekilde yararlanması amaçlıyor.

Şubat ayının ilk haftası başlayacak programın temel amacı; dini hayatımızda önemli bir yeri ve aynı zamanda birlik beraberliğimizin önemli unsurlarından biri olan cuma günlerinin, anlamına uygun bir şekilde değerlendirilmesine katkı sağlamak, insanı ve yaşanan hayatı anlamlı ve değerli kılan davranışlar konusunda farkındalık kazandırmak olarak belirlendi.

Eğitim takvimi ve uygulanacak kurslar

Programın uygulanmasında ihtiyaç odaklı Kur’an kursları eğitim takvimi esas alınacak. Kız Kur’an kurslarında uygulanacak ve haftada 2 saat olan ek öğretim programı, yerel talepler doğrultusunda cuma öğleden önce veya öğleden sonra şeklinde gerçekleştirilebilecek. Programa, kız Kur’an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine devam eden öğrencilerin yanı sıra, kurs faaliyetlerine uzun süreli katılma imkânı bulamayan bayanlar da katılabilecek.

Program tarihi 8 Şubat 2019 Cuma günü

 “Hayatı Anlamlandırmak İçin Okumak, Anlamak; Yaşamak için Cuma Dersleri’nde Buluşuyoruz” davetiyle 8 Şubat 2019 Cuma günü başlayacak olan program kapsamında tespit edilen Kur’an Yolu, Hadislerle İslam gibi kaynaklardan hazırlanan haftanın konusu işlenecek.

Programın içeriği

İslam’ın inanç, ibadet, aile, eğitim ve sosyal hayatla ilgili konularının işleneceği programda yer alan konulardan bazıları şöyle: “İman esasları ve müminin hayatındaki önemi, İslam’ın iki kaynağı Kur’an ve Sünnet, Fatiha süresi tefsiri, Hucurat süresi tefsiri, Hazreti Lokman’ın (Aleyhisselam) öğütleri, Namaz dinin direği, Aile, insanın dünyadaki cenneti, çocuk ve gençlerle iletişim, cennetin iki kapısı anne ve baba,  akrabalık hukuku sıla-i rahim, İslam güzel ahlaktır, tövbe ve istiğfar, birlikte yaşama ahlakı ve kardeşlik hukuku, son Peygamber Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem).” şeklinde belirlendi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum