Advert
as

Bingöl’de KÜSİ Toplantısı Gerçekleşti

Bingöl’de KÜSİ Toplantısı Gerçekleşti

Bingöl’de Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Bingöl'ün kalkınması için çalışan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çalışma grubu, Valilik makamında 2018 yılı Ocak ayında alınan onay ile oluşturuldu. KÜSİ çalışma grubunun hedefi Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik ilde çalışmalarda bulunmak olduğu belirtildi.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu çalışma grubu 2019 yılı değerlendirme toplantısı Vali Yardımcısı Ali İhsan Başak’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ali İhsan Başak’ın yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, Mühendis İlyas Karaman, Bingöl Üniversitesini temsilen KÜSİ İl Temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Sinan Bayındır, Öğretim Üyesi Doktor Üsame Demir, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir,  OSB Müdürü Nurullah Çiftçi,  MÜSİAD Bingöl Temsilcisi Ali Akbana, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Sabri Gündoğdu, Bingöl Belediyesi temsilcisi Fatih Becerekli, Bingöl İŞGEM Müdürü Sedat Çiftçi ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, yaptığı sunu ile çalışma grubunun 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek, “Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde; İlimizde faaliyetlerini sürdüren 20 adet firmaya 37 akademisyen ile ziyaret gerçekleştirilerek kamu destekleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Yıllık öğretim elemanı ziyareti kapsamında 21 öğretim elemanımızı makamlarında ziyaret edilerek KÜSİ faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılmış ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.” ifadelerini kullandı.

“2019 yılında 40 faaliyet gerçekleştirilecek”

İlhan, şunları söyledi:  “2017 yılında KÜSİ faaliyetleri kapsamında İlimizde Türk Patent ve Marka Kurumu yetkilileri tarafından Bingöl Üniversitesinde yapılan bilgilendirme toplantısı sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu’nun illerdeki irtibat noktaları niteliğindeki Bilgi ve Doküman Ofisi 2018 yılında Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurularak faaliyetlerine başlamıştır. İlimizde yatırım yapmayı planlayan 4 adet girişimcilerimizle istişare toplantıları gerçekleştirilerek faydalanabilecekleri destekler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. KÜSİ Çalışma Grubu ve paydaşlar ile İlimizde TEKMER kurulmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Fikri Mülkiyet Haklarının ve Coğrafi İşaretin öneminin vurgulanması ve bu bağlamda ilimizde mevcut durumun belirlenmesi ve iyileştirilmesi adına toplantılar ve faaliyetler gerçekleştirildiği, 2019 yılı içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İlimizde gerçekleştirilmesi için gönderilen planların değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu bağlamda 2019 yılında 9 başlık altında toplam 40 faaliyetin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum