Advert
as

Uyuşturucu ile Mücadele Semineri Verildi

Uyuşturucu ile Mücadele Semineri Verildi

Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında çalışmalarını yoğunlaştıran Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay Cemiyeti Şubesi ilçemizde bulunan bazı okullarda bir dizi seminer gerçekleştirdi.

Bingöl Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde bulunan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Atatürk Ortaokulu ile Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesinde eğitimcilere, çalışanlara ve velilere yönelik uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında Ailenin önemi konulu seminer verildi. 

Okulların toplantı salonlarında düzenlenen seminerler de uyuşturucuyla mücadelede yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Toplumu duyarlı olmaya çağıran Bingöl Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu konuda aile sorunları, psikolojik sorunlar ve arkadaş çevresinin çok önemli olduğunu ifade etti. Uyuşturucu bağımlılığının bir süreç olduğunu, özellikle gençlerin farkındalık oluşturmak için uyuşturucuya yöneldiğini hatırlatan ekipler, gençleri, madde kullanımından uzak tutmanın yollarını anlattı. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak gençlerin uyuşturucuya alışmamaları için çalışmalar yaptıklarını, bu konuda en büyük faktörün aile olduğunu dile getirerek, ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenmesini, gittiği yerlere dikkat etmesini, çocuklarını ilgisiz ve sevgisiz bırakmamalarını tavsiye etti. 

Geleceğin teminatı gençlerin uyuşturucu ve diğer tüm kötü alışkanlıklardan korunması için üzerlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını belirten ekipler tedavi olmak isteyen bağımlılar için de gerekli yardımı yaptıklarının bilgisi verildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum