Advert
as

Başkan Yıldız,”Yeni Dönemde İstihdam Önceliğimizdir”

Başkan Yıldız,”Yeni Dönemde İstihdam Önceliğimizdir”

Yeni dönemde birçok projeyi hayata geçireceğini belirten Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Önceliğimiz İstihdama dayalı bir belediyecilik anlayışını Solhan’a kazandırmaktır.”dedi.

31 Mart yerel seçimlerde tekrar Belediye Başkanı seçilen Abdulhakim Yıldız, yeni dönemde birçok projeyi gerçekleştireceğini belirtti.

 

Solhan için öncelikle istihdama dayalı bir çalışmanın olacağını ifade eden Başkan Yıldız, dere ıslahı, kuzey yamacı ağaçlandırılması ve mesire alanı, şehir geçişi, meteoroloji bahçesinde yapılacak kitap cafe ile her mahalleye bir bilgi evi projelerine vakit geçirmeden başlayacağını söyledi.

 

Tekrar seçilmesinden dolayı Solhanlılara teşekkür eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Beş yıldır bizlere teveccüh gösterip bizi Solhan'da kendilerine hizmet etme adına seçen bütün Solhanlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Allah her birinden razı olsun. Bizde onların teveccühlerine layık olabilme adına 2014-2019 yılları arası Solhan'da gerçekten elimizi taşın altına koyduğumuza inanıyoruz. Solhan’ın alt yapı, üst yapı noktasında birçok eksiğini tamamladık. Bu dönem içinde inşallah 2014-19 yılları arasında yaşadığımız eksikliklerimizi, noksanlıklarımızı bu dönem için tecrübeye dönüştürerek daha yaşanılabilir bir Solhan hedefiyle yola çıktık ve yine yüce Rabbim Solhanlı hemşirelerinden razı olsun. Bu dönem içinde teveccühlerini gösterdiler, bir dönem için daha bizimle devam kararı aldılar. Solhan’la ilgili hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda kısa vade de öncelikli olarak istihdama dayalı çalışmamız olacaktır. Bir baba akşam evine çoluk çocuğuna karşı mahcup gidiyorsa, eşine karşı boynu bükük gidiyorsa siz isterseniz yirmi dört ayardan kaldırım döşeyin, yol yapın çok bir anlam ifade etmeyecek. Dolayısıyla bütün yaptığınız hizmetlerin anlam kazanabilmesi için muhakkak ki yeni dönem belediyeciliğinin anlayışını değiştirmeniz gerekiyordu. İstihdama dayalı bir belediyecilik sistemi, ya direk biz ya da imkan yoksa dolaylı yollardan girişimci müteşebbisler üzerinden bunu yapmamız gerekiyor. Elhamdülillah girişimciler, müteşebbisler bulduk, Solhan'ımıza getirdik. Şimdi onların projelerine destek olduk, inşallah yeni dönemde en az 300-500 kardeşimizi işe başlatacaklar. Ben bununda hem Solhan ekonomisine ciddi bir katkı, kazanım olduğunu düşünüyorum, hem de istihdam noktasında elimizi güçlü kılacak bir proje diye düşünüyorum. Bizim yeni hedefimiz bu ve benzeri projeleri Solhan'ımıza kazandırmak malumunuz geçenlerde bir tekstil atölyesi projesi yapmıştım. Fırat Kalkınma’da fizibilite çalışmalarıyla ilgili projemiz geçti. Yeni dönemde inşallah hedefimiz Solhan'da 4.500 metre karelik bir tekstil atölyesi açmak. Bunu yaptığımızda da inşallah orada en az bin civarında kardeşimizin işe başlaması anlamına gelecek ki birçok iş adamı arıyor, bize diyor ki; ‘böyle bir yer yapacaksanız biz talibiz, biz işleteceğiz’ diyorlar. Yani hedefimiz bu dediğim gibi Solhan'ın daha huzurlu bir yarına taşınması için muhakkak ki öncelikli hedefimizin istihdam yaratıcı projeler olduğunu söylemek istiyorum. Ve inşallah da bu doğrultuda hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. 

İkinci olarak doğalgaz hedefimiz var. İnşallah 2020 Nisan ayı gibi doğal gaza da başlatabilirsek bu hedefimize de bir nebze ulaşmış olacağız ki, doğalgazı önemsiyoruz. Özellikle bu sene yaşanan sıkıntılardan kaynaklı kömür fiyatının ciddi anlamda arttığını gördük ve bu da vatandaş açısından ciddi bir maliyetti. İnşallah doğal gazı Solhan'ımıza getireceğiz. 2020 ve sonraki yıllar için hedefimiz Solhanlı vatandaşlarımızı doğal gaza kavuşturmaktır. İnşallah bu hedefler doğrultusunda bütün gayretlerimizi ortaya koyacağız. ilgili bakanlıklarda da bu yöndeki çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ben inanıyorum ki 2020 Nisan ayı ve yine 2020 Kasım ayı gibi de Solhan Bismillah deyip doğalgazla buluşacak. Tabi ondan sonrada bildiğiniz üzere ciddi projelerimiz var. Solhan için özellikle Solhan dere ıslahı, kuzey yamacı ağaçlandırılması ve mesire alanı, şehir geçişiyle ilgili projemiz ve bunun yanında meteoroloji bahçesinde kitap cafe projemiz, her mahalleye bir bilgi evi projemiz var. inşallah vakit geçirmeden onlara da başlayacağız. Özellikle bilgi evlerini ben önemsiyorum, bilgi evlerinde hem gençlerimize yönelik, hem de bayanlarımıza yönelik ciddi anlamda çalışmalar yapacağız. Hem Müftülüğümüzden, hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüzden destek almak suretiyle gençlerimizin rehabilitelerini sağlayacağız. Gençler bizim için önemlidir, değerlidir. İnşallah bu gençlerimizin elinden tuttuğumuzda inanıyoruz ki yarınlarda çok daha iyi bir gelecek adına mücadele verecekler. 

Yeni dönemde inşallah şehirlerarası otobüsleri terminale taşıyacağız,  ilçe trafik komisyonunda karar çıktı. Orada biliyorsunuz hem bay, bayan mescidimiz var, hem de lavabolarımız müsait durumda. Burada en azından otobüs terminale girdiğinde bu tür ihtiyaçları çok rahatlıkla karşılayabilecekler. 

Kentsel dönüşümüyle ilgili birinci önceliğimiz Yeşilova Afet Konutları, afet konutları gerçekten bir kısmı şuanda yaşanılamayacak durumda. Allah korusun dört şiddetinde bir deprem olması durumunda birçoğunun yerle bir olma riski yüksek. Biz bunlarla ilgili çalışmalarımızı yürüttük. Oranın kısa zamanda dönüştürülebilmesiyle alakalı Afet Müdürlüğüyle yazışmaları yaptık. Afet Müdürlüğüyle koordineli bir şekilde çalışarak dönüştürme hedefimiz var. İlk hedef orası inşallah nasip olursa bu dönem içerisinde muhakkak ki orayı dönüştürmemiz gerekiyor. Birinci önceliğimiz şu; Biz orayı kentsel dönüşüme çevirdiğimizde birinci hedefimiz oradaki hak sahiplerini mağdur etmeden bunu yapmak. Bildiğiniz gibi orada yaşayan vatandaşlarımızın birçoğunun gerçekten bir lira bile verebilecek gücü yok. Dolayısıyla bizim öncelikli hedefimiz bu olacak. Kat sayılarını düzelttik yeni imarımızda inşallah önümüzdeki günlerde gelecek, vatandaş bir lira ödemeden direk daire sahibi olacak inşallah. 

Seyir tepesi hedefimizi orman ve su işleriyle anlaşarak oranın teraslamasını ve ağaçlandırmasını orman su işlerine yaptıracağız. Ondan sonrada bizlerde belediye olarak oraya kamelyalar, seyir terasları ve yürüyüş yolları yapmak suretiyle inşallah orayı da Solhan halkımızın hizmetine sunacağız. Rabbim hak üzere, doğruluk üzere, bizleri muvaffak etsin. Tek derdimiz, tek hedefimiz Solhan'ın gerçekten yaşanılabilir bir hale getirmektir.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum