Advert
as

Kur’an Kursu Öğrencilerine Kudüs Semineri

Kur’an Kursu Öğrencilerine Kudüs Semineri

İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen Kudüs konulu seminere Eğitimci-Yazar Muhammed Veysi Tunç konuşmacı olarak katıldı.

Solhan İlçe Müftülüğü, Kudüs’ün öneminin anlaşılması için 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursundaki öğrencilere seminer verdi. Seminere konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Muhammed Veysi Tunç katıldı. 

Müslüman halkların Kudüs için üzerine düşeni yaptığını belirten Tunç,” Müslüman nüfusunun çok olmasına rağmen ülke yöneticilerin Kudüs davasına duyarsız kalmaları nedeniyle İsrail, Dünya’ya meydan okuyarak her gün Müslümanlara karşı zulümlerini artırarak devam ettirmektedir.”dedi. 

Siyonist İsrail’in hedefi ve hayalini anlatan Tunç,”Öncelikle Mescid-i Aksa’yı, 1994’te El Halil kentindeki Halil İbrahim Camisi’nde yaptıkları gibi önce ikiye bölmek ve yarısını sinagog olarak kullanmak. Bu yasa tasarısı olarak İsrail Parlamentosu’na iki kez getirildi. Parlamentodan geçmezse yüksek mahkeme kararıyla bunu yasalaştırmak istiyorlar. Asıl ve aslında amaçları Mescid-i Aksa’yı tamamen ortadan kaldırıp yerine Yahudi mabedini inşa etmektir. 

Kendi topraklarında, kendi mabedine özgürce giremeyen Müslümanların halini; kanlı ve kinli işgalci İsrail’in yaptıklarını hangi kelime, hangi kavram anlatmaya yeter? 

Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969’da Mescid-i Aksa’ya saldırarak, mihrabını ve bin yıllık minberini yaktı. Bu saldırı sonucu bir araya gelen ülkeler -57 üyeden oluşan- İslam İşbirliği Teşkilatı’nı kurdu. Elli yıldır Müslümanların kanayan yarası, ümmetin ortak meselesi ve imtihanı olan Mescid-i Aksa işgal altındayken dahi bu teşkilattan somut, sert ve ortak bir tavır görmek mümkün olmadı. Arap liderler, Müslüman bir ülke olan Katar’a karşı birleşip ambargo uygularken Siyonist İsrail’e karşı silik, sönük ve suskun olmaları aslında bu ülkeleri anlamaya da anlatmaya da yetmez mi?”şeklinde konuştu. 

Program sonrası açıklama yapan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar,”15 Temmuz Şehitler Hafızlık Kur’an Kursumuzda Eğitimci Yazar değerli hocam Muhammed Veysi Tunç tarafından hafızlık öğrencilerimize Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili seminer verildi. Çarpıcı sunumlar ve dikkat çekici bilgilerle beğeni toplayan program soru cevap şeklinde tamamlandı. Değerli hocamıza bu güzel sunumu ve samimiyetinden dolayı teşekkür ederiz.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum