Advert
as

Bingöl Ölüm Nedenleri Açıklandı

Bingöl Ölüm Nedenleri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılına ait ölüm nedenleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre Bingöl’de en fazla ölümler, Türkiye genelinde olduğu gibi dolaşım sisteminden kaynaklandı.

Türkiye genelinde ölüm nedenlerinde ilk üç sıra 2018 yılında da değişmedi. Ölüm vakalarının %38,4’ünü oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı. Bunu %19,7 ile iyi ve kötü huylu tümörler, %12,5 ile solunum sistemi hastalıkları izledi.

Türkiye’deki ölüm nedeni istatistikleri yaş gruplarına göre incelendiğinde; 2018 yılında dolaşım sistemi hastalıklarının en çok 51 bin 376 kişi ile 75-84 yaş grubunda, iyi ve kötü huylu tümörlerin ise en fazla 23 bin 674 kişi ile 65-74 yaş grubunda olduğu görüldü.

2018 Yılında Bingöl’de Gerçekleşen Ölümler ve Nedenleri

Bingöl’de 2018 yılında 971 ölüm yaşandı. Yaşanan ölümlerin başını dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Dolaşım sistemi hastalıklarından 394, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden 202, solunum sistemi hastalıklarından 97, beslenme ve metabolizma ile ilgili hastalıklardan 33, sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarından 46, dışsal yaralanmalardan 26, diğer nedenlerden kaynaklı ise 1973 ölüm gerçekleşti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum