Advert
as

Atatürk Ortaokulunda ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’

Atatürk Ortaokulunda ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’

Solhan Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği 4006 Bilim Fuarı gerçekleşti.

Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Solhan Atatürk Ortaokulunda hayat buldu.

 

Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Döğer, Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Panavur, İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Okul Öğrenci Temsilcisi Rana Zengin,”Kurumumuz ile TÜBİTAK 'ın ortaklaşa yaptığı 4006 Bilim Şenliğine hoş geldiniz. Ezber eğitimden uzak, düşünen, sorgulayan, üreten bir nesil için hepinizin bildiği üzere bilimsel etkinlikler öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Okullarda gerçekleştirilen bu etkinliklerle, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Etkinlikleri bir yarışma etkinliği değildir. Bu etkinliklerin amacı, Öğrencilerin Bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır.

 

Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, ürete bilenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu öz güven duygusunu yaşayacaktır.

Bu amaç doğrultusunda birazdan açılışını yapacağımız etkinliklerde 21 projeyi 60'a aşkın öğrenci arkadaşlarımız ve 10 danışman öğretmenimizin nezaretinde özverili çalışmalar sonucu ortaya çıktı.

Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğrenci arkadaşlarıma,, katkılarını esirgemeyen velilerimize, TÜBİTAK Kurumumuza teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle etkinliklerin geleneksel hale gelmesini temenni ediyor, yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldığınız için, bizleri onurlandırdınız  için de, hepinize okulumuz adına yürekten teşekkür eder en kalbi saygı ve hürmetlerimi sunarım. “dedi.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakamı Fatih Okumuş “Atatürk Ortaokulu müdürlüğümüzün öğrencileriyle, velileriyle, öğretmenleriyle, idaresiyle el birliği içinde TÜBİTAK projesi yapmışlar. Bu projeye, bu fuara ilçedeki bütün arkadaşlarımızla ilden gelen misafirlerimizle, velilerimizle, öğrencilerimizle iştirak ettik. Bilim, bilgi güçtür. İlimi, bilimi, bilgiyi, araştırmayı, teknolojiyi teşvik eden her bir faaliyeti, etkinliği biz taş üzerine taş koyma ve bayrak yarışında bayrağı daha uzağa götürme, bayrağı daha yukarı kaldırma anlayışıyla yaklaşıyoruz. Yani burada mamur etme, ihya etme, araştırma, Allah'ın dünyada olan sırlarını çeşitli araçlarla, akılla, çeşitli yöntemlerle bilimin verileriyle o sırları açığa çıkartmaktır. İşte insanımızın rahatını, refahını artırma, araştırma hissiyatını tatmin etme yararlı olabilme maksadıyla düşünün bir kanser hastasını, bunun ilacını bulsa belki gitmekte olan canını verecek. Veya bunun gibi hastalıkları veya başka şeyleri düşünün. Şu dağın altında bir altın madeni var, diyelim ki altın madeninin değeri bin lira onun çıkarttırmanın da şuan maliyeti bin lira biz bunu çıkartabilir miyiz, çıkartamayız. Eğer o altının bin lira maliyetini yüz liraya düşürürsek dokuz yüz lira karımız olacağı için o dağı uygun usullerle kaldırırız. İşte o uygun usuller bilimdir, teknolojidir. Yani bilim teknoloji insana ve insanlığa faydalı olan her türlü faaliyettir. Bundan dolayı bu programa katıldık. Katılımcı arkadaşlarımıza misafirlerimize, hazırlayan emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Taş üzerine taş koyandan Allah razı olsun.” dedi.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, “Solhan Atatürk Ortaokulumuzun ve imam hatip orta kısmının bugün düzenlemiş olduğu TÜBİTAK bilim şenliğine katıldık. Eğitim öğretim dönemi içerisinde çocuklarımızın öğretmenleri rehberliğinde yaptığı çalışmalar bugün bir sergi ile gelen misafirlere sunuldu. Eserlerimiz tabiri caizse ektiklerimizi şuan hasat zamanı. Bizlerde geldik ziyaret ettik. Çok güzel bir birinden değerli çalışmalar projeler yapılmış burada, Nurullah Azak müdürümüz başta olmak üzere öğretmenlerimiz, okul irademiz, bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah bu hayırlı çalışmalar devam eder. Solhan zaten gerek sportif faaliyetlerde, gerek eğitim faaliyetlerinde gerçekten Bingöl'de farklılık yaratan bir ilçemiz. Bu vesileyle de bugün burada hepsine tekrar başarılar diliyorum, başarıların devamını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum