Advert
as

Vali Ekinci, Dereceye Giren Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Ekinci, Dereceye Giren Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Kadir Ekinci, Türkiye ikincisi olan Solhan Yatılı Bölge Ortaokulu Voleybol Takımı öğrencileri ile Türkiye genelinde farklı branşlarda dereceye giren öğrenciler ile bir araya geldi.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan programda, Solhan Yatılı Bölge Ortaokulu Voleybol Takımı öğrenciler ile Türkiye genelinde farklı branşlarda dereceye giren öğrenciler ile bir araya geldi.

 

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan programa Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Vali Ekinci; Analig’de Türkiye ikincisi olan Solhan Yatılı Bölge Ortaokulu Voleybol Takımı öğrencilerine, TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Yazılım alanında ikinci olan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, Türkiye Halk Oyunları Finallerinde Okul Sporları kapsamında Türkiye ikincisi olan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibine, Okul Sporları kapsamında Mersin’de düzenlenen Atletizm yarışmasında birinci olan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencisi Recep Kenber’e, U18 Kulüpler Ligi 1. Kademe Yarışmalarında Yüksek Atlama Branşında Birinci olan Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu ve Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bedirhan Alpağu’ya çeşitli hediyeler verdi.

 

Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve öğretmenlerinden proje süreçleri, karşılaşılan sorunlar ve yeni hedefler gibi konularda bilgi alan Vali Ekinci burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Bingöl’ü Türkiye genelinde böylesine güzel projeler ile temsil edip Türkiye ikincisi olmak müthiş bir ayrıcalık katıyor Bingöl’ümüze. Hepimize gururlandıran başarınızdan dolayı sizlere, öğretmenlerinize ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatınızda da bu tarz projeleri hayatı kolaylaştırma adına hayata geçirirsiniz. Sizlerden ve tüm gençlerimizden beklentimiz budur. Bu milletin hayatını kolaylaştıracak ve uluslararası arenada bu milleti bir adım öne geçirecek her türlü projeyi sizlerden bekliyoruz. Bu projeyi yapabilecek güce, kuvvete ve zekaya fazlasıyla sahipsiniz. Okullarımızdaki enstrümanlar bu noktada yeterlidir. Dolayısıyla sizlerden beklentimiz elinizde var olan potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek bu ülkenin değerlerini uluslararası camiada en üst noktalara çıkarmanızdır. TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi olan ve Bingöllü hemşehrilerimizi gururlandıran gençlerimiz bunun en iyi örneğidir. Bu noktada Bingöllü gençlerimize güveniyorum. İnşallah Bingöl Valiliği olarak yapacağınız tüm bilimsel çalışmalarda sizlerin yanında olacak, sizleri destekleyeceğiz.

 

Sizin sadece okumaya, düşünmeye ve bu ülke için üretmeye yoğunlaşmanızı istiyoruz. Böylesine bir çabada devletin tüm birimleri yanınızda ve destekçiniz olacaktır. Kendinize güveninin ve kendinizi asla küçük ve yetersiz görmeyin. Çünkü sizler her şeyden önce çok güçlü bir medeniyetin çocuklarısınız. Bir tarih ve kültür bilinciniz var. Damarlarınızda üç kıtanın ırmakları dolaşıyor. Bunun farkında olmanız lazım. Dolayısıyla böyle güçlü bir medeniyetin, böylesine güçlü bir inancın çocukları olarak sizlerden uluslararası arenada başarılar bekliyoruz. Allah’ın izniyle bu ülkeyi ve insanımızı en üst noktalara taşıyacak kabiliyete ve imkana sahipsiniz. Öğretmenleriniz bu donanıma fazlasıyla sahip. Önemli olan birazcık fedakarlık etmenizdir. Sosyal medyadan, cep telefonundan, televizyondan ve tabletten fedakarlık. Bunun yerine ayakları yere basan ve zihin inşa edecek okumalar yapmalısınız. Vaktinizi son derece hassa kullanın. Sizleri daima bir adım ileri taşıyacak hamleler içinde olun. Bilimle, ahlakla ve inançla bu ülkenin yarınları için üretmenin yollarını yoklayın.

 

Yaptığınız iş ne olursa olsun. Futbol oynuyorsanız en iyisini yapacaksınız. Karate yapıyorsanız en iyisini yapacaksınız. Bilimsel proje üretiyorsanız en iyisini yapacaksınız. Eğer bunu becerebilirsek liyakat ehli oluruz.

 

Rabb’ül Âleminin liyakat ehli insana vermeyeceği şey yoktur. Kendi işimizi en iyi şekilde yaparak başarılı oluruz. Onun için de birazcık fedakârlık lazım. Tabi bunları yaparken bir ölçümüz, bir kriterimiz olacak. O kriterimiz daima edep, ahlak, inanç, aileye saygı, öğretmene saygı, topluma saygı olmalıdır. Bu olmadan olmaz. Bunun da temeli hepiniz biliyorsunuz ki inançtır, sorumluluk bilincidir, vicdandır. Bu olmadığı zaman çok başarılı olabilirsiniz ama yeri geldiği zaman vatanını satabilirsiniz. Bunun örneğini bu millet yaşadı. Çok başarılı olabilirsin ama annenin, arkadaşının, öğretmeninin kalbini kırarsın. Böylesine bir başarının hiçbir kıymeti yoktur. Hem ahlaklı hem başarılı olarak adam gibi adam olacağız inşallah. Siz bu temelle, bu ahlakla büyüyorsunuz. Sizlere olan ümidimiz de bundan dolayı yüksektir.

 

Bunun için her seferinde diyoruz ki gençler geleceğimizin teminatıdır gençler. Bu hakikaten inandığımız ve beklediğimiz bir gençliktir. Bu coğrafya da yaşıyorsanız her halükarda Necip Fazıl’ında ‘Ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik…’ dediği stratejik bir zekâya sahip olmak zorundasınız.

 

Bu coğrafya da düşmanınız hiç bitmeyecek. Sıkıntılarımız hiç bitmeyecek. Ta ki biz aklımızı kullandığımız ve keskin bir bilince sahip olduğumuz zamana kadar. Onun için çok güçlü olmalıyız. Dolayısıyla sizlerden isteğimiz durmaksızın çalışmak, istikrarlı olmak ve üretmektir.

 

Sizlerden nihai beklentimiz iyi insan olmanız, vatana ve millete faydalı olmanızdır. Bunu yaparsanız hem bireysel olarak başarılı olursunuz hem de bu millet, bu ülke başarıya ulaşmış olacaktır. Allah yardımcınız olsun. Yaptığınız tüm güzel çalışmalar çok teşekkür ederiz.”

 

Program, Türkiye genelinde farklı branşlarda dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler ile toplu fotoğraf çekimi sonrasında tamamlandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum