Advert
as

Solhanlı Öğrenciler, Ahşap Oyuncak Yarışmasına Katıldı

Solhanlı Öğrenciler, Ahşap Oyuncak Yarışmasına Katıldı

Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dokuz ahşap oyuncak ile katıldığı yarışmada Bingöl’ü Ankara’da temsil etti.

Ahşap oyuncak yarışmasına katılan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dokuz proje ile Ankara’da Bingöl’ü temsil etti. 

Okul idaresi tarafından yapılan açıklamada,”Ahşap oyuncak yarışmasına katılmak isteyen okullumuz, 7 Ocak-12 Nisan 2019 tarihleri arasında ilan edilen şartnameye göre hazırlıklarını yaparak gerekli olan dokümanları Genel Müdürlüğümüze ulaştırmışlardır. Yarışma için, Temalı (Okul öncesi eğitim-3-6 yaş grubu)  ve Serbest (6-14 yaş grubu) olmak üzere 2 kategori belirlenmişti.  Ön elemeler yapıldıktan sonra belirlenen 475 adet proje, Seçici Kurul’ a çağrılmıştır. 

Okulumuzun Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Bölümünün yapmış olduğu dokuz tane ahşap oyuncak projesi de bakanlığımız tarafından kabul görüldü. 26 Nisan Cuma günü projelerin sunumu için üç tane öğrencimizle birlikte Ankara Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan Seçici Kurul çalışmasına projelerimizin sunumunu yaptık. 25 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Seçici Kurul tarafından projeler değerlendirilerek sıralama yapılacaktır.”denildi. 

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alan Şefi Onur Çelik;”Oyuncak sektörüne yeni tasarımlar ile doğal ve sağlıklı oyuncaklar kazandırmak,  yerli ahşap oyuncak çeşitliliğini artırmak, ithal oyuncakların azaltılmasına katkı sağlamak, öğrencilerin hayallerindeki oyuncakları geliştirmeleri için ortam hazırlamak, öğrencilerin yeteneklerini sergileyebilmelerini sağlamak, derece alan oyuncakların, Bakanlığımızca istenildiği takdirde çoğaltılarak, okul öncesi ve özel eğitim kurumlarımıza gönderilmesi, bu sayede öğrencilerimizin paylaşım, yardımlaşma duygularını ve sosyal sorumluluk anlayışlarını geliştirmek, Öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak ve okul aidiyet duygusunu artırmak, hedeflemek amacıyla yarışmaya katıldığımızı belirtmek isterim. Bingöl’ü temsilen dokuz projeyle yarışmaya katıldık. Bizler için büyük bir onur olduğunu, komisyondakilerin çok üretken bir okul olduğunu söylemelerinde dolayı çok mutluyum. Bizlere yarışmaya katılma imkânı sağlayan değerli üst amirlerine teşekkür ederim.”dedi. 

Okul Müdürü Yusuf Başaran;” Bakanlığımız tarafından başlatılan Ahşap Oyuncak yarışmasına iki Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Öğretmenimiz danışmanlığında on yedi tane öğrencimizin gayretli çalışmaları ve fikirleri sonucun da dokuz tane proje yapıldı. Bakanlığımızın bu projeleri kabul etmeleri Öğretmen Danışmanlığında öğrencilerimizin bu projeleri gidip sunmalarının okulumuz adına büyük bir mesleki başarıdır. Emeği geçen bölüm öğretmenlerine ve bölüm öğrencilerine göstermiş oldukları öz verili çalışmadan dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum