Advert
as

Kur'an Bülbüllerinden Muhteşem Gösteri

Kur'an Bülbüllerinden Muhteşem Gösteri

İlçe Müftülüğüne bağlı 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursunda eğitim gören 04-06 yaş grubu öğrencileri, yılsonu gösterileri düzenledi.

15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursunda eğitim gören 04-06 yaş grubu 41 Kur'an Bülbülü düzenlenen yılsonu etkinlikleriyle mezun oldu.

 

Kültür Merkezinde düzenlenen programda Kur’an tilaveti, ilahiler, mehteran gösterisi, semazen gösterileri, 32 Farz, kısa sureler ve ezbere hadisler ile izleyenler mest oldu.

 

Programa Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, Okul Müdürleri, kurum personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler belge ve hediyelerle sevindi. Program sonunda Kurs yararına kermes düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Muharrem Dutar,”4-6 yaş Kur’an Kursumuzun minik yavrularının Kur’an- ı Kerime geçme heyecanına ortak olmak için, bu sevinci paylaşmak için, buradayız. Bu sevinci bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyor. İlahiyat Fakültesinde okurken hocamızın bir sözü vardı, insanın küçüklüğü büyüklüğünün babasıdır. Dünya ya gelen her çocuk Efendimizin Hadisi Şerif’inde beyan ettiği üzere her doğan çocuk, İslam fıtratı üzere tertemiz bir şekilde doğar dünyaya gelir. Daha sonra annesi onu Yahudileştirir, Hristiyanlaştırır veya Mecusileştirir. Gerçekten bu okul öncesi eğitim çocuklarımızın hamur gibi işlenmeye müsait olduğu en güzel zaman dilimleridir. Bu zaman dilimlerini en güzel şekilde geçirmek din eğitimini bu çağlarda alma adına çok güzel etkinliklerin faaliyetlerinin olduğu verimli çalışmaların yapıldığı güzel faaliyetlerin olduğu alandır. Ahirete yapılan ilk yatırım bence din eğitimi olarak okul öncesinde verilen din eğitimidir. Okul öncesindeki bu dönem de tıpkı bir gömleğin ilk düğmesi gibi, Eğer bu gömlek ilk düğme doğru iliklenirse sonuna doğru bütün düğmeler doğru iliklenir. Eğer zamanında etki ve verimli sahip bir din bilgisi din ilmi eğitimi verilmese terbiye ve eğitim İslami açıdan çocuklarımıza verilmediğinde çeşitli sıkıntıların olacağı aşikardır tabii de çocuklarımız bizlerin emanetidir. Ve bizler bu emaneti en güzel bir şekilde korumaya onları en güzel şekilde yetiştirmeye mecburuz. Kursta görev yapan hocalarımıza, Solhan'ın hayırsever kardeşlerimize ve siz değerli velilerimize bizi desteklediğiniz için yavrularınızın bu neşesine bu sevincine ortak olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş ise, “4-6 yaş grubu biraz sonra 29 öğrencimiz mezun olacak. Onlarında yetiştirilmesinde emeği geçen velilerimize, öğretmenlerimize, idaremize, müftümüze, hocamıza, çalışanlarımıza her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. 4-6 yaş insan hayatında bir düve gibidir, bir tohum gibidir. Ne sularsanız, nasıl bir toprakla harmanlarsanız, o şekilde bir fidan yetişir. Bu hafta sonu buraya geldiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepinizi bu düşüncelerle saygıyla selamlıyorum. “ dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum