Advert
as

Boğulan 2 Liseli Genç Kızın Okulunda Hüzün Hâkim

Boğulan 2 Liseli Genç Kızın Okulunda Hüzün Hâkim

Bingöl'de, dere kenarında şakalaşırken su akıntısına kapılıp boğulan 2 liseli genç kızın okulunda büyük bir hüzün hâkim.

Bingöl’ün Çapakçur Deresi kenarında şakalaşırken su akıntısına kapılıp boğulan Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Elif Yılmaz ve Hatun Barca için aileleri, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları büyük üzüntü yaşıyor.  

Dersin işlenmediği sınıfta, Yılmaz ve Barca'nın oturdukları sıraya sınıf arkadaşları tarafından karanfiller bırakıldı. 

Olay, merkez Bahçelievler ile Karşıyaka Mahallesinin kesiştiği bölgedeki (Aşağı Çarşı mevkii) Çapakçur Deresi'nde meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, Dere kenarında Suda şakalaşan lise öğrencisi 16-17 yaşlarındaki Elif Yılmaz ve Hatun Barçağ akıntıya kapıldı. Çevrede görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. 

Ekiplerin yaptığı çalışmada akıntıya kapılan kızların cansız bedenleri bulundu. Sudan çıkartılan kızların cansız bedenleri gözyaşları arasında defnedildi. 

Öğrencilerin okuduğu Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gelen Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, suda boğulan arkadaşları için gözyaşı döken öğrenci, okul idareci ve öğretmenlerini ziyaret ederek yaslarına ortak oldu.  

 

"Öğrencilerimiz dere kenarında oynarken dengelerini kaybedip suya kapılmışlar" 

Burada olayla ilgili basın mensuplarına konuşan Engin, "Çocuklarımız serinlemek amaçlı veya dolaşmak amaçlı dere kenarına inmişler. Görüntülerden izlediğimiz kadarıyla şakalaşmışlar. Bu sırada da dengelerini kaybedip suya kapılmışlar. Aslında baktığımız zaman bu suda boğulacak derecede bir su değildir. Ama takdiri ilahidir, böyle bir olay oldu. Akşam saatlerinde çocuklarımızın cenaze işlemleriyle ilgilendik. Rabbim hepimize sabırlar versin." dedi. 

Engin, "Allah vefat etmiş öğrencilerimize rahmet etsin ve siz arkadaşlarına sabırlar versin.  Sonuç olarak hepimizin gideceği bir yer. Allah'tan geldik ve yine Allah'a gideceğiz. Sabırlı olmak lazım.  Yasımızı yaşayacağız.  Feryat etmek, isyan etmek hoş bir şey değildir. Onlara dua ederek, onlar için Allah'tan merhamet dileyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum