Advert
as

"En Fazla Şiddete Uğrayan Hemşirelerdir"

Hemşireler Haftası dolayısıyla konuşan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Sağlık hizmetlerinin sunumunda en fazla şiddete uğrayanların hemşirelerin olduğunu söyledi.

 

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, "Hemşireler Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Sağlık dendiğinde en önemli branşlardan olan hemşireliğin akla geldiğini belirten Arslan, ülkede olduğu gibi tüm dünyada insanların büyük saygı duyduğu kişilerin cefakar ve vefakar sağlık emekçileri olduğunu söyledi. 

Arslan, "Tarih boyunca bu bilinçle hastalara hizmet etmiş olan hemşireler, bugün de aynı görev bilinci ve sorumlulukla şifa arayanların yardımına koşmayı sürdürmektedirler. Hemşireler, her daim sağlık hizmetlerinin mihenk taşı olmuştur." dedi.

 

"Sağlık hizmetlerinin sunumunda en fazla şiddete uğrayan hemşirelerdir"

"Hemşire olmadan ne sağlık müesseseleri kurulabilir ne de o müesseseler hastalara hizmet sunabilir." diyen Arslan, şunları söyledi:"Buna karşın hemşireler ülkemizde mesleki değeri yeterince alamadıkları gibi bu durumun doğal bir yansıması olarak mesleki yeterliliği de görememektedirler. Ayrıca hemşireler, sağlık hizmetlerinin sunumunda en fazla şiddete uğrayan unvanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadırlar. Bunu kabul etmek, şiddet gibi en sefil insanlık suçunu mazur ve meşru görmek; böyle bir muameleyi şifa dağıtan sağlık emekçilerine yöneltmeye kalkmak kabul edilebilecek, görmezden gelinebilecek bir durum değildir."

 

Hemşireler, fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakıldığını dile getiren Arslan, "Örneğin bir hastanede bazı hemşireler hiç nöbete bırakılmazken, başka bir hastanede görev yapan hemşire arkadaşlarımız, nöbet tutmaktan başlarını dahi kaldıramamaktadırlar. Yine, siyasi iradenin gündeminde olan 3600 ek gösterge, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce düzenlenmeli, eşdeğer unvanlar arasında adil ve adaletli olmalıdır. Özellikle döner sermayedeki ücret adaletsizliği ortadan kaldırılmalı, emeğin karşılığı olan ücret verilmelidir." ifadelerini kullandı.

 

"İnsan yaşamını konu olan tüm kutsal meslekler gibi hemşirelik de yüksek moral ve motivasyona ihtiyaç duymaktadır." diyen Arslan, "Sonuç olarak; sevgi, şefkat, hayati bir ciddiyet ve hassasiyetle mesleklerini icra eden hemşirelerimize yönelik sorunlu uygulamalara son verilerek; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konularındaki var olan problemler bir an önce giderilmelidir. Çalışanlarımızın iş yaşantısı ile aile yaşantısı uyumlu hale getirilmelidir. Sağlık-Sen, hemşirelerimizin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması noktasında yürüttüğü sendikal mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecektir. Bu düşüncelerle tüm hemşirelerimizin 'Hemşireler Haftası'nı kutluyor gerek mesleki yaşamlarında gerekse sosyal yaşamlarında huzur ve mutluluklar diliyoruz."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum