Advert
as

Yeşilova İmam Hatip’den Şiir Dinletisi

Yeşilova İmam Hatip’den Şiir Dinletisi

Solhan Yeşilova İmam Hatip Ortaokul öğretmen ve öğrencileri tarafından ‘40 Şair 40 Şiir’ dinletisi programı düzenlendi.

Yeşilova İmam Hatip Ortaokul öğretmen ve öğrencileri tarafından 40 Şair 40 Şiir Dinletisi programı düzenledi. Öğrencileri fon müzikleri ile konuklara keyifli anlar yaşattılar.

Düzenlenen program hakkında Okul İdaresi tarafından yapılan açıklamada,”Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, dilimizin söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak; önemli şair ve yazarlarımızı tanımalarını sağlamak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak okullarda uygulanması tavsiye edilen "40 Şair 40 Şiir Etkinlikleri" kapsamında tüm sınıflarımızda 40 Şair ve 40 Şiir panoları oluşturuldu. Öğrencilerimizin ezberlemek ve topluluk karşısında okumaktan sorumlu olduğu şiirler ve 40 bentte yer alan sözler, bu proje için oluşturulan panolarda yayınlandı.

Türk Edebiyatı’nın Necip Fazıl, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Aşık Veysel, Yahya Kemal, Akif İnan... gibi usta kalemlerinin yazdığı müthiş şiirler 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.”denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum