Advert
as

"Ramazan Boyunca Büyük Bir Eğitimden Geçildik"

İl Müftüsü Muharrem Genç, Müslümanların Ramazan ayı boyunca büyük bir eğitim ve terbiyeden geçtiğini belirtti.

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, Müslümanların Ramazan ayı boyunca büyük bir eğitim ve terbiyeden geçtiğini belirtti.

 

Müslümanların Ramazan ayı boyunca büyük bir eğitim ve terbiyeden geçtiğini belirten Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, yarın gece idrak edilecek Kadir Gecesi'nin önemine değindi.

 

Genç, "Cenab-ı Allah, Ramazan-ı Şerif'in ilk on günü ile rahmetiyle bizi yıkadı. İkinci on günü ile bizi mağfireti ile temizledi. İnşallah Kadir Gecesi'nde beratımızı alıp bayramımızı yapmayı bize de nasip eylesin." temennisinde bulundu.

 

Genç, "Ramazan-ı Şerif bize öncelikle ibadetlerde hikmet aramadan önce Allah'ın rızasını ibadetlerde gözetmemiz lazım gerektiğini hatırlatır. Yani hikmeti ne olursa olsun ibadetlerin tümü Cenab-ı Allah'ın rızası için olmalıdır. Cenab-ı Allah'ın rızasını biz bu Ramazan’da bir terbiye olarak, bir eğitim olarak gördük.  Bu büyük bir nimettir. Ramazan'da yardımlaşmayı gördük.  İçtimaî bir eğitimden geçtik.  Bir tas çorbamızı kardeşlerimizle paylaştık. Sadaka-i fıtırlarla, zekâtlarla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzattık." dedi. 

 

Ramazan'da ibadetlerin sevap derecesinin alabildiğine yükseldiğini dile getiren Genç, şunları söyledi: "Zaten oruç için Cenab-ı Allah (Celle Celalühü) hadis-i kutside 'Oruç benim içindir, ben onun sevabını vereceğim; ölçüsü yoktur onun' buyuruyor. Sabretmeyi öğrendik,  oruç bir sabır eğitimidir.  Yani imsak vaktinden iftar vaktine kadar buzdolabımız dolu olduğu halde, paramız olduğu halde elimizi uzatarak onu harcamıyoruz veya alıp yemiyoruz, sabrediyoruz. Cenab-ı Allah'ın rızasının eğitimini burada talimini yapıyoruz. Ayriyeten sadece yeme içme ile alakalı değil, elimize, ayağımıza, gözümüze, kulağımıza, dilimize, gönlümüze oruç tutmak suretiyle büyük bir ruh eğitiminden geçtik.  Gecemiz gündüz oldu, gündüzümüz gece oldu.  Kalan 11 ay içerisinde geceleri istirahat ederken Ramazan’da gece kalkıp ibadet ederek sahur yedik. Onun için büyük bir eğitimden ve terbiyeden geçtik.  Bu eğitim efendimizin tebarüz etiği bir eğitimdir.  Onu da eğiten Yüce Allah’tır. Ramazan'da böyle ciddi bir eğitimden geçtik ve bunları kazandık.

 

Bunun yanında bu ayda Kur'an'la buluştuk. Çünkü Ramazan ayı Kur'an ayıdır.  Efendimizin yaşam biçimi ile yaşamaya gayret ettik.  Tefekkür,  tezekkürümüzü artırdık.  Kardeşlerimize karşı olan eza, cefalara sabretmek suretiyle bu Ramazan'da büyük bir eğitimden geçtik, manevi yıkanmadan geçtik."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum