Advert
as

İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Solhan’daki koordinasyonu sağlamak amacıyla Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında, İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleşti.

İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapılan 2019 Yılı I. Dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında gerçekleşti. 

Toplantıya; Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, Emniyet Müdürü Fuat Panavur ve kurum amirleri katıldı. 

Koordinasyon kurulu toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kaymakam Fatih Okumuş:” İlçe koordinasyon toplantımızın birincisini yapıyoruz. Her sene olduğu gibi ikinci toplantımızda Kasım veya Aralık ayında yapılıyor. Öncelikle sezon başladı, biz bir kısım kararlar verdik. Köydes ile ilgili ihalelerin onayı Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onayladı. Haftaya ve bir sonraki haftaya bütün ihaleleri ivedi olarak yapıp bitirmek istiyoruz. Bu sene işlerimiz daha derli toplu olacak. Her sene 90 tane civarı ihalemiz oluyordu. Bu sene aşağı yukarı 15 veya 20 ihalemiz olacak, birleştirirsek daha az 10 olur.

 

Dolayısıyla işleri, sezonu da göz önünde bulundurarak ivedi olarak ihaleleri yapmamız gerekiyor. Şantiyede bir an önce heyelandan, selden kendini kurtararak 20,21 tane iş verdik hatırlarsanız. Bölüştürdüğümüz o işleri yapması gerekiyor. Bir an evvel işe koyulması gerekiyor. Noksanlıkları konusunda da il özel idaresiyle, genel sekreteri olur, Vali bey olur, ben onlarla da görüşerek, noksanlıklarımızı da arz edeceğim. 

Onun dışında okullar tatil oldu, özellikle kırsaldaki okullar varsa başıboş bırakılmasın, hem muhtarlara hem jandarmaya bilgi verilsin. Kapıları, içindeki bilgisayarları, kıymetli evrakları varsa dikkatli bir şekilde kapatılsın, muhafaza edilsin. Hala da şüpheli halleri olursa özellikle kıymetli evraklar emniyetli yerlere geçici olarak alınsın. Velilerimiz var, imamlarımız var, aydın insanlarımız yardım almamız gerekiyorsa yardım alalım. 

Biliyorsunuzdur dünyada herhalde bir mevsim değişikliği var. Nerede nasıl ne olacağı çok belli olmuyor. Yani özellikle kırsalda bazı sıkıntılarımız var. Özellikle İnandık yolu, Bozkanat yolu, Doğuyeli’nin kendisi, Asmakaya, Oymapınar, Sükyan her yerde az çok heyelanlarımız var.

Bu konularda AFAD’tan, Valilikten, Bingöl özel idareden yardım alırız. Fakat ilçe olarak ta bize lüzumlu olan Ekskavatör gibi, loder gibi araçların en azından yarasını çalışır vaziyette tutalım. Heyelan geldiğinde veya herhangi bir sıkıntı olduğunda, mazot yoktu, lastik yoktu, yağ değişecekti gibi sorunlar olmasın. Mevsim değişikliği oluyor, özelikle belediyemizde tedbir konusunda el altında olan iş Makineleri’nin en azından %50’si çalışır vaziyette olsun. Yani on tane makine var, üç tanesini falan yere saldım, beş tane sanayide yatıyor. İki tanesinin mazotu yok gibi şeyler olmasın. Yarı yarıya da olsa en azından tam tedbirimiz olsun.

 

İlçe Müftülüğü yaz Kur’an Kurslarına önem vererek daha çok çalışması gerekir. Solhanlılar genel olarak dinine, diyanetine düşkün insanlar ama kırklı yaşlarda olduğu halde Kur’an okumayı bilmeyenler var. Solhan’da bu belki geçmişin yüküdür, geçmişin günahıdır, ama bizim bu günah geçmişte olmuştur diye işin içinden sıyrılma lüksümüz yok, biz böyle kolaycılığa kaçamayız. Bunları da ikna ederek tabi çocukların içine, gençlerin içine atarak değil de mesela kırk yaş üstü bir grubu, yatsı ezanından sonra iki saat Kur’an eğitimi verilsin. Yani o kurslara ağırlık verelim ki kimse geri kalmasın öğrensin. 'Elhamdülillah Müslüman’ım’ diyen adam Kur’an okuyamaz mı? Özellikle kadınların Kuran-ı Kerim Okuması da önemli ona da eğilelim. 

İçme suyu ile ilgili belediye tedbirleri alsın. Depolardan da numune alınsın. Özellikle Yeşilova ve Yeni Mahalledeki depolarda sıkıntı var. Belediyeye yazdık tedbir alacak. Yani sizinde haberiniz olsun mümkün mertebe musluklardan su içmeyin. Belediyenin de tedbir alması gerekir. Mesela atılan klorun yoğun olarak gece atılması lazım, gündüz atılacaksa da en az atılması lazım.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum