Advert
as

“Camilerimiz, Çocuk Sesleriyle Şenlendi”

“Camilerimiz, Çocuk Sesleriyle Şenlendi”

Yaz Kur’an Kurslarının önemine vurgu yapan İl Müftüsü Muharrem Genç, ebeveynlerin çocuklarını Kur'an kurslarına getirmesi gerektiğini belirterek, “Camilerimiz, Çocuk Sesleriyle Şenlendi.”dedi.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” sloganı ile Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, ilimizde de büyük bir coşkuyla devam ediyor. 

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi il genelinde de Kur'an kursları yoğun bir katılımla başladı. Çocuklarla şenlenen camilerde, Kur'an-ı Kerim, siyer ve dini bilgiler dersleri veriliyor. 

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kurslarının önemini değerlendiren İl Müftüsü Muharrem Genç, Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli projelerinden birisi olan yaz Kur'an kurslarının her yerde olduğu gibi Bingöl’de de başladığını ve İl Müftülüğü olarak çok önemsediklerini söyledi.

 

“Camilerimiz çocuklarla cıvıl cıvıl” 

Camilerimizin çocuk sesleriyle şenlendiğini belirten Müftü Genç, “Okulların tatil edilmesinin ardından başlayan yaz Kur’an kurslarımız cıvıl cıvıl olan çocuklarımızla şenlendi. Cenab-ı Allah bereketli eylesin inşallah. Geçen sene 20 bine yakın öğrencimizi camilerimizde misafir etmiştik yine bu sene de inşallah bu sayıyı geçerek, kız –erkek olmak üzere çocuklarımızı camilerimizde misafir edeceğiz. Çocuklarımızın 9 hafta gibi bir zaman zarfında her şeyi öğrenmeleri mümkün değil, ama caminin manevi atmosferini onlara hissettirmek ve dinimizin güzelliklerini onlara hatırlatmak için önemli bir başlangıç olacaktır.” dedi.

 

“Yaz Kur’an kurslarını önemsiyoruz”

Çocukların dinini öğrenmeleri için yaz Kur'an kurslarını önemsediklerini dile getiren Müftü Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Yaz Kur’an kurslarının daha da dolu dolu geçmesi için fahri Kur'an kursu hocalarımızı da işin içerisine katarak ders ücreti karşılığında ihtiyaç olan her yere ulaştırarak, yaz Kuran kurslarımıza başladık. Allah'ın izniyle inşallah 9 hafta içerisinde çocuklarımıza bereketli bir eğitim vereceğiz.  Burada pratik bilgileri öğrenecekler.  Abdest, gusül, namaz gibi önemli dini bilgileri öğreteceğiz. Çocuklarımız anne, baba ve dedelerinin camiye gelip namaz kıldıkları yerleri görüp namaz kılacak, orada oturacak, camiden faydalanacak. Çocuklarımız büyüklerimizin varisleridir ve o şekilde çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz.  Cenab-ı Allah hayırlı mübarek eylesin, bereketli eylesin inşallah.”

 

“Camilerimizi çocuklarımıza tanıtacağız” 

Ebeveynlere de tavsiyelerde bulunan Müftü Genç, “Çocuklarımızın ellerinden tutsunlar, güvenilir hocalarımız olan cami görevlilerimize teslim etsinler.  Birkaç saat orada ders görecekler ve onun dışında yine tatil yapmaya devam edecekler.  Sabahtan akşama kadar devam zorunluluğu yok ve o şekilde güle oynaya camilerimizde dini bilgiler öğrenecekler. Çocuklarımızı yanlış arkadaşlıklara bırakmasınlar.  Hocalarımız ve hoca hanımların güvenilir ellerine ve doğru dürüst arkadaşlarımıza çocuklarımızı bıraksınlar. Camilerimizdeki hocalarımız camiye gelen çocuklarımıza camiyi tanıtacaklar. Mihrap, minber ve camiyle alakalı olan her şeyi tanıtacaklar.” diye konuştu.

 

“Geleceğimizi yolu camiden geçen çocuklarımıza teslim edeceğiz” 

Müftü Genç, camiye gelen çocuklarımız camimizin manevi atmosferini daha yakından tanıma imkânı bulacaklar. Evet, camilerimiz vakit namazları, cuma namazları ve cıvıl cıvıl çocuk sesleri ile şenleneceği için gurur duyuyoruz. İlimizin geleceği buradadır. İlimizin ve ülkemizin geleceğini, yolu buradan geçen çocuklarımıza teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum