Advert
as

Kıbrıs Gazilerine Madalya Verildi

Kıbrıs Gazilerine Madalya Verildi

​Bingöl'de Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45'inci yılında Bingöllü Kıbrıs gazilerine 37 adet Milli Mücadele Madalyası’nın takdim töreni gerçekleştirildi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45'inci yılında Bingöllü Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen 37 adet Milli Mücadele Madalyası’nın takdim töreni gerçekleştirildi. 

Bingöl Valiliği ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonuyla özel bir işletmede gerçekleşen programa; Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, kurum müdürleri, Kıbrıs Gazileri ve aileleri katıldı. 

Programın açış ve selamlama konuşmasını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü M. Emin Çakan yaptı. 

Daha sonra kürsüye davet edilen Vali Kadir Ekinci, “Tarihimizin altın sayfalarından biri olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümünde şehit ve gazilerimizi anmak ve 37 gazimize madalyalarını tevcih etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu vesileyle; tarih bilincimizi yenileyen, yaşadığımız sıkıntıları ve aştığımız badireleri hatırlatan bu mana yüklü programa hoş geldiniz diyor, her birinize ayrı ayrı selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi. 

İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından yapılan dua sonrasında, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’na Bingöl’den katılarak Gazi olan 37 Kıbrıs Gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ‘Milli Mücadele Madalyaları’, Vali Kadir Ekinci tarafından tevcih edildi.

 

Program Vali Ekinci'nin kahraman gazilerimizle şehitlik anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum