Advert
as

1999/3 Tertip Askerler Silah Altına Alınıyor

1999/3 Tertip Askerler Silah Altına Alınıyor

Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı, Ağustos 2019 er celbinde silah altına alınacak yükümlülere ilişkin duyuruda bulundu.


Solhan Askerlik Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, er statüsünde askerliğine karar aldırmış ve 1999/3 tertip olarak sevke tabi olan yükümlülerin 18-19 Ağustos ile 04-05 Eylül 2019 tarihlerinde iki grup şeklinde silah altına alınacağı bildirildi. 

Sevke tabi yükümlülerin sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listelerin askerlik şubesi ilan levhasında asıldığı, ilgililerin buradan bilgi alabilecekleri belirtilen açıklamada, " Ağustos 2019 celbinden itibaren             e-sevk uygulamasına başlanmış, PTT’ye nüfus cüzdanları ile bizzat başvurmaları e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. Bu şifre ile internetten “www.turkiye.gov.tr” adresine girilmek suretiyle “Milli Savunma Bakanlığı” menüsü seçilerek ve buradan sevk edilecek eğitim merkezi görülebilecektir. 

E-Sevk’te gitmek isteyenler 1’nci grup 12 Temmuz 2019 – 17 Temmuz 2019, 2’nci grup ise 11 Ağustos 2019 -03 Eylül 2019 tarihleri arasında internetten “sevk belgesi” (yüsem) evraklarınızı alarak Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat etmeden sevk belgesinde belirtilen tarihte eğitim birliğinize katılmaları gerekmektedir. 

E-Devlet üzerinden çeşitli nedenlerle sevk evraklarını almak istemeyenler ise 1’nci grup 03-19 Ağustos 2019 dahil, 2’nci grup ise 19 Ağustos 2019 - 05 Eylül 2019 tarihleri arasında Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Sevk evrakını almak üzere askerlik şubesine başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 

Sevk evrakını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından idari para cezası verilerek cezalandırılabileceklerdir. Bu nedenle, yükümlülerin zamanında sevk evrakını almaları ve kendilerine tanınan yol süresi sonunda birliklerine katılmaları önem arz etmektedir." denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum