Advert
as

Erkmen,“Kurbanlarınız Umut Olsun”

Erkmen,“Kurbanlarınız Umut Olsun”

Her yıl Kurban Bayramı’nda yüzlerce aileye kurban eti ulaştıran Solhan Umut Kervanı Temsilcisi Ayhan Erkmen, ‘Kurbanlarınız Umut Olsun’ sloganıyla kurban kampanyası başlattıklarını söyledi.

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırmak için hazırlıklarını tamamlayan Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda "Kurbanlarınız Umut Olsun" sloganıyla çalışmalarına başladı. 

Umut Kervanı'nın kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Temsilcisi Ayhan Erkmen,”Kurban kesmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. "dedi. 

İlahi bir emir olarak Rabbimizin, 'O halde Rabbin için namaz kıl, kurban kes.' ( Kevser-2) Ayet-i Kerimesi ile üzerlerine vacip olan kurban ibadetlerini yerine getirmek için Müslümanlar, ihlas ve heyecanla bayram gününü beklediklerini hatırlatan Erkmen, "Resulullah (s.a.v.), 'Âdemoğlu kurban kesme gününde, Allah (Celle Celalühü) katında kurban kesmekten daha sevimli bir amel işlememiştir.' ve 'Kurbanın kanı henüz yere düşmeden Allah (Celle Celalühü) tarafından kabul edilir.' Hadis-i Şeriflerindeki kurbanın faziletine dair müjdeler vermektedir. Bu müjdelere tüm Müslümanların mazhar olmasını temenni ediyoruz."diye konuştu.

 

"Bu yıl kurban bağış bedelini 900 TL olarak belirledik" 

Erkmen, “Solhan Umut Kervanı olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Solhan Umut Kervanı olarak 2019 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Bugünden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır.” diye konuştu. 

Bu yılki kurban bedelinin 900 TL olarak belirlendiğini söyleyen Erkmen, “Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalı, niyetimiz halis olmalı, amellerimizde ihlas olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız. Dolayısı ile her hayırsever kardeşimize çağrımız biz Solhan Umut Kervanı olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizlerde hazırsanız sizleri bekliyoruz. Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını itiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir ‘Umut’ta siz olmak istemez misiniz” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum