Advert
as

"Yaşanan Mağduriyetler Giderilmeli"

​15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, darbecilerle mücadele ederken yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirtti. ​


Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, 15 Temmuz ABD destekli FETÖ darbe kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. 

15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Çelik, darbecilere hak ettikleri cezaların verilmesi gerektiğini belirterek, darbecilerle mücadele ederken yaşanan mağduriyetlerinde giderilmesini istedi. 

Çelik, “Bundan 3 yıl önce yaşadığımız o meşum, o talihsiz hadiseyi adeta tekrar gözümüzün önünde cereyan ediyor.  O gece ülke olarak, toplum olarak yaşadığımız felaketin boyutunu düşündüğümüz zaman gerçekten ürpermemek, endişe etmemek elde değil. Rabbimize hamd ediyoruz.  O geceyi hedefleyen değil,  toplumun ve duyarlı insanların gayreti ile o geceki amaçlar ters yüz edildi ve bugün toplum elhamdülillah huzurlu bir ortamda hayatına devam ediyor.” dedi.

 

“Küresel dünyanın eşkıyaları kendi emelleri doğrultusunda bir darbe yapacaklardı” 

Darbenin gerçekleşmesi durumunda ülkenin çok farklı boyutlarda olacağına işaret eden Çelik, "Zira küresel dünyanın kolu uzun, eşkıyalar her zaman planladıkları gibi o gecede de Türkiye'de bir darbe yapıp mevcut yapıyı ortadan kaldırarak, kendi emelleri doğrultusunda bir yapı oluşturmaya teşebbüs etmişlerdi. Ama Elhamdülillah o planları boşa çıktı. Toplum kendi değer yargılarına sahip çıkarak canları pahasına o gece 250’den fazla kardeşimiz şehidimiz oldu. Rabbul Alemin o kardeşlerimizin şehadetini kabul eylesin. Onların şehadetinden dersler alabilmeyi ve hayatımıza bu şekilde yön verebilmeyi nasip eylesin inşallah. O şehitlerin yakınlarına Cenab-ı Haktan sabırlar diliyoruz.  Cenab-ı Hak şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin. Gazi olan kardeşlerimiz var, binlerce kardeşimiz o gece gazi oldular. Rabbimiz onların verdiği mücadeleyi dünya ve ahiret saadetlerine vesile kılsın. Böylesi hadiselerle bir daha bizi karşı karşıya bırakmasın ve ağız tadımızı bozmadan hayatımıza yön verebilmeyi nasip eylesin”

 

“Darbecilere hak ettikleri cezalar verilmeli” 

Darbecilerin yargılandığı bir dönem yaşadıklarını ifade eden Çelik, “Bunlardan kimi müebbet, kimisi ağırlaştırılmış şekilde cezalar alıyorlar. Şunu umut ediyoruz o cezayı hak eden insanlar mutlaka hak ettikleri ceza neyse sonuna kadar bu devam etmeli ve o hak ettikleri cezayı almalılar. Aksi halde toplum tekrar huzursuzluğa doğru gidebilir. Asla bu konuda gevşeklik göstermeden ilk gün ki gibi mücadele neyse son ana kadar bu mücadele verilmeli.” diye konuştu.

 

“Darbecilerle mücadele ederken yaşanan mağduriyetlerin de giderilmesi lazım” 

Darbecilerle mücadele ederken yaşanan mağduriyetlerin de giderilmesi gerektiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:“Darbecilere karşı mücadele verirken, bir takım insanlar mağdur edilmiş olabilir. Yanlış ifadelerle, yanlış ithamlarla bazı insanlar mağdur edilmiştir. Bu mağdur edilen insanlarında mağduriyetlerini gidermek hususunda hükümetten, ilgili mercilerden mutlaka en kısa zamanda adımlar atılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında gereken hassasiyetin gösterilmesini mutlaka bekliyoruz. Aksi halde bu gayretullah’a dokunur. Masum insanlar hiçbir zaman mağdur edilmeden hakları ne ise bir an evvel hakları iade edilmeli ve o insanlarda hayatlarına devam etmeliler. Önümüzdeki günlerde bu hadisenin yıl dönümüdür ve o gün inşallah ülke çapında icra edilecek bütün programlar, yeniden o hadisenin boyutunu gözler önüne serecek ve toplum yeniden bu konuda bilinçlendirilecek ve hiçbir zaman bu konuda bir gevşeklik gösterilmeden el birliği ile İnşallah bütün sıkıntıların üstesinden gelmeye gayret edeceğiz. Rabbimiz ülkemizi dahili ve harici bütün şer güçlerin şerrinden muhafaza etsin. Hiçbir zaman zalimlere fırsat vermesin.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum