Advert
as

BESYO Yetenek Sınavının Detayları Belli Oldu

BESYO Yetenek Sınavının Detayları Belli Oldu

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna alınacak öğrencilerin katılacağı yetenek sınavı ile ilgili detayları kendi web sitesinden duyurdu.


Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna alınacak öğrencilerin katılacağı yetenek sınavı ile ilgili detayları kendi web sitesinden duyurdu.

 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerine 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul edileceği ifade edilen duyuruda başvuru klavuzuna ulaşılabilmesi için bir bağlantı adresi de konulmuş. Kontenjan, ön-kayıt ve özel yetenek sınavına ilişkin önemli tarihler, başvuru koşulları ilgili bilgiler ise tüm detayları ile şu şekilde açıklandı;

 

“Önemli Not:

 

Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavında Engelli Aday ve Milli Sporcu kontenjanları dolmadığı takdirde, kontenjanlar normal adaylara aktarılacaktır.

 

Bölüm tercih işlemleri tüm adayların yerleştirme puanları (YP) açıklandıktan sonra https://besyosinav.bingol.edu.tr/otomasyon web adresinden online olarak yapılacaktır.

 

Sınav sonuçları; adayların tercihleri doğrultusunda en yüksek yerleştirme puanına göre sıralanarak yerleştirme işlemi tamamlanacak ve Asil ve Yedek adaylar belirlenerek ilan edilecektir.

 

Özel Yetenek Sınavına İlişkin Önemli Tarihler

 

22 Temmuz- 02 Ağustos 2019-Ön Kayıt Online Başvuru

 

https://besyosinav.bingol.edu.tr/otomasyon web adresinden online olarak yapılacaktır. Kayıt işlemi 02 Ağustos 2019 Mesai bitimine kadar sürecektir.

 

05- 09 Ağustos 2019-Özel Yetenek Sınavı

 

Bingöl Üniversitesi Kapalı Spor Salonu

 

05 Ağustos 2019-Özel Yetenek Sınavı (Kadın Adaylar)

 

Bingöl Üniversitesi Kapalı Spor Salonu

 

06- 09 Ağustos 2019-Özel Yetenek Sınavı (Erkek Adaylar)

 

Bingöl Üniversitesi Kapalı Spor Salonu

 

09 Ağustos 2019-Yerleştirme Puanlarının (YP) İlanı

 

http://www.bingol.edu.tr Üniversitenin Web Sayfası Duyurular Kısmında ve https://besyosinav.bingol.edu.tr/otomasyon Web Adresinden Görebileceklerdir.

 

19-23 Ağustos 2019-Yerleştirme Puanı Belirlenen Adaylar Girmek İstedikleri Bölümler İçin Tercihler Yapacaklardır.

 

https://besyosinav.bingol.edu.tr/otomasyon web adresinden tercih işlemini online olarak yapılacaktır. Tercih işlemi 23 Ağustos 2019 Mesai bitimine kadar sürecektir.

 

26 Ağustos 2019-Kesin Kazananlar Listesinin İlanı

 

http://www.bingol.edu.tr Üniversitenin Web Sayfası Duyurular Kısmında ve https://besyosinav.bingol.edu.tr/otomasyon Web Adresinden Görebileceklerdir.

 

02-06 Eylül 2019-Kazanan Adayların Kesin Kayıt Tarihleri

 

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Kayıt İşlemi Yapılacaktır.

 

Başvuru Koşulları

 

Bingöl Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı’na;

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2018-2019 YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünden en az 180.00 puan almış olmak,

Ortaöğretim kurumlarının Spor Lisesi, Spor Meslek lisesi ve Özel Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinden mezun adayların veya herhangi bir spor branşında milli olan sporcuların, 2018-2019 YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünden en az 150.00 puan almış olmak,

Bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgeleyenlerin 2018-2019 YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünden en az 100.00 puan almış olmak,

Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış olmak,

Engelli ve kronik hastalığı olan adaylar hiçbir farklılık gözetilmeden BESYO Özel Yetenek Sınavına katılmak zorundadırlar.

Önemli Not: Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavını için ücret alınmamaktadır.

 

Sınav Günü İstenecek Belgeler

 

1-Başvuru formu (web adresi http://besyosinav.bingol.edu.tr/otomasyonüzerinden yapılan başvuru tamamlandıktan sonra, kişisel bilgileri içeren ve başvuru bitiminde her aday için kişisel olarak hazırlanarak imzalanmış olan başvuru formu),

2-Sağlık raporu; herhangi bir sağlık kurumundan, tek bir doktordan alınmış olması yeterlidir. Tam teşekküllü rapora ihtiyaç yoktur. Rapor “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına ve fiziksel olarak zorlayıcı bir teste girmesinde sakınca yoktur” ibareli olmalıdır. Doktorun ismi, diploma numarası ve imzası yer almalıdır.

3-Spor alan / kol mezunlarının durumlarını gösteren belge (noter ya da mezun olduğu okul müdürlüğü tarafından onaylı),

4-Milli sporcu kontenjanına başvuran adayların 2015 yılı ve sonrasında Milli Takım Adına müsabakalara katılmış olması ve bu durumu ön kayıt esnasında belgelemesi zorunludur. Milli sporcular için Milli Sporcu Belgesi’nin aslı (Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden alınacaktır) veya noterden tasdikli sureti,

5-Bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yeralan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını gösteren “engelli sağlık kurulu raporu” getireceklerdir.

6-En  az  lise  diploması  fotokopisi  (noter  ya  da  mezun  olduğu  okul  müdürlüğü tarafından onaylı),

7-1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş),

8-Nüfus cüzdanı fotokopisi,

9-2018-2019 YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) belgesi fotokopisi,

*Adaylar, istenen tüm belgeler sınav günü ve saatinde sınav salonuna alınırken kontrol memuruna teslim edeceklerdir.”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum