Advert
as

Bingöl Üniversitesinde 15 Temmuz Konferansı

Bingöl Üniversitesinde 15 Temmuz Konferansı

İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Selahattin Yazıcı, Bingöl Üniversitesi’nde ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma’ Konferansı verdi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Konferansında konuşan Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Selahattin Yazıcı,“15 Temmuz, İslam Dünyasının biz artık kendimizi yönetmek istiyoruz isyanının sembolüdür.”dedi. 

Bingöl Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, Genel Sekreteri Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan, kurum amirleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konferans öncesi 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı’nın eşi Ayşe Kantarcı tarafından kendisine ithafen yazdığı şiir okundu. Üniversite Araştırma Görevlisi Gülistan Sucu tarafından okunan şiir, salondakilere duygulu anlar yaşattı. 

Şiir sonrası konferansını vermek üzere kürsüye çıkan TİYEMDER Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Selahattin Yazıcı, şehitliğin bir makam olduğunu ve herkese nasip olamayacağını belirterek; “Rabbim o makama ulaşmayı herkese nasip etmez. 15 Temmuz’daki 251 şehit, o gece aldığı abdestle yaptığı helalleşmeyle hazırlıklı bir yola çıkıyormuşçasına evlerinden ayrıldı” diye konuştu.

 

15 Temmuz’u, “İslam Dünyası’nın biz artık kendimizi yönetmek istiyoruz isyanın sembolüdür” cümlesi ile özetleyen Yazıcı, “15 Temmuz, bu topraklara yeninden İslam’ın neşv-ü nemâ bulmasının da sebebidir. Çanakkale gibi, Kurtuluş Savaşı gibi görülmelidir. En anlamlı yanlarından biri de böyle yüksek bir ses ve verilen bedelle tarihte hiçbir örneğinin olmayışıdır. Allah’ın içimizdeki korkuyu aldığı bir geceydi. Bingöl’ün, Van’ın, Diyarbakır’ın, İstanbul ve Ankara’nın, İzmir’in yüksek sesle tepki gösterdiği ve harekete geçtiği bir geceydi” diye ifade etti.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum