Advert
as

Bin Kişiye İşsizlik Sigortası Bağlandı

Bin Kişiye İşsizlik Sigortası Bağlandı

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, Bingöl’de 2019 yılı içerisinde bin 6 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlandığını söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2019 yılı 3. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Onur Yeniay başkanlığında, İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımları ile toplantı yapıldı. 

Vali Yardımcısı Onur Yeniay’ın yaptığı açılış konuşmada; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2019 yılı 3. Olağan toplantısı için toplanıldığını, İlimizde işgücü piyasası, İstihdam,  Mesleki Eğitim, İşçi İşveren ihtiyaç ve beklentileri hakkında planlama yapmak amacıyla toplanıldığını ifade etti. 

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, yaptığı sunumda önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalarının rakamsal verileri ile sonuçları ve gerçekleşmeleri hakkında bilgi verdi. Buna göre 2019 yılı içerisinde; “

 -Toplam 1.362 kişi işe yerleştirilmiştir. 

-Çeşitli mesleklerde 615 kişi mesleki eğitim kurslarına katılmıştır. 

-İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 138 program düzenlenerek 382 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır.

 -1006 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmış olup 10.696.669 TL ödeme yapılmıştır. 

-12.658 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. 

-694 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. 

-İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 57 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. 

-Toplum Yararına Programlar kapsamında 78 program düzenlenmiş olup 2581 kişi istihdam edilmiştir. 

-Sosyal Çalışma Programları kapsamında 8 program düzenlenmiş olup 105 üniversite öğrencisi istihdam edilmiştir.” denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum