Advert
as

Çapak,“Bingöl Balını Daha İleriye Taşıyacağız”

Çapak,“Bingöl Balını Daha İleriye Taşıyacağız”

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl balını cilt kremleri, kozmetik alanlarda ürünler, alternatif sağlık ürünleri de elde edecek konuma getireceklerini belirterek; “Bingöl’ü ve Bingöl balını daha ileriye, hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Pilot Üniversite kapsamında Sancak Beldesi’nde oluşturulan arılığı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite kapsamında Bingöl balını cilt kremleri, kozmetik alanlarda ürünler, alternatif sağlık ürünleri de elde edecek konuma getireceklerini belirterek; “Bingöl’ü ve Bingöl balını daha ileriye, hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, bölgede önemli geçim kaynağı olan arıcılığı ve bal üretimini daha verimli ve kaliteli hale gelmesi için çalışmalarına devam ediyor. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite kapsamında oluşturulan arılığı ziyaret etti. Ziyarette Projelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve PİKOM yetkilileri de Prof. Dr. Çapak’a eşlik etti. Arılıkta bal sağımı da yapan Rektör Prof. Dr. Çapak, Bingöl bal kentidir. Bingöl üniversitesi bal ile ilgili yapacağı çalışmalar ile Bingöl’ün bal potansiyelini dünyaya duyuracak. 2017 yılında İstanbul’da yapılan bir yarışmada Bingöl balı dünya ikincisi seçilmişti. Bingöl ilimiz florası çok zengin olan bir ildir. Pilot üniversite seçilmemiz ile birlikte yaptığımız ve yapacağımız projeler ile birlikte Bingöl balının kalitesini daha da yükselteceğiz.  Arı ürünleri bağlamında yapacağımız çalışmalarla da Bingöl balını hak ettiği yere çıkaracağız. Bingöl Üniversitesi bu noktada öncü bir çalışma yürütüyor. Bal üretiminden tutun bal ürünlerine kadar, poleni, propolisi, arı sütü, arı zehrine kadar bir takım çalışmalarımız var. Önümüzdeki zamanlarda Bingöl balından elde edilen bir takım ürünler de göreceğiz. Kremler, kozmetik alanlardaki ürünler, alternatif sağlık ürünleri olarak da Bingöl balını kullanacağız. Hem de Bingöl balının ticari potansiyelini oluşturacağız. Geçmiş yıllara oranla arıcı sayımızda önemli artış sağlandı. Bal oranında ciddi bir artış var. Bu artışın kaliteli bir şekilde her yıl artışını da göreceğiz İnşallah. Projelerimiz meyvelerini tam bir şekilde vermeye başladıktan sonra Bingöl tamamıyla bir bal kenti olmuş olacak” diye konuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum