Advert
as

3. Kısım Sanayi Sitesi'nin Yapımı Devam Ediyor

3. Kısım Sanayi Sitesi'nin Yapımı Devam Ediyor

​Bingöl Valisi Kadri Ekinci, yapımı devam eden ‘3. Kısım Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

Bingöl Valisi Ekinci, yapımı devam eden ‘3. Kısım Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak, sanayi esnafını ziyaret etti. Vali Ekinci, yapımı tamamlandığında 501 iş yeri ile Türkiye’nin en büyük sanayi sitelerinden biri olacak olan ‘3’ncü Kısım Sanayi Sitesi’ inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

31 Ekim 2021’de tamamlanması planlanan projenin sektörel olarak 184 adet mobilya imalatı ve tamiratı, 137 adet oto tamirciliği,  129 adet metal işleri, 36 adet PVC ve alüminyum doğrama, 15 adet çini ve seramikçilik olmak üzere toplamda 501 iş yeri olacağı belirtildi.

Proje kapsamında büyük bir hızla devam eden çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan ve daha sonra da yapımı devam eden iş yerlerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ekinci, Bingöl-Muş Karayolu'nun 11'inci kilometresinde sinde yapımı devam eden projenin imalat ve tamirat sektöründen işletmeleri bir araya getireceğini belirtti.

Vali Ekinci, “Mevcut sanayi sitelerinin yetersizliğinden dolayı ihtiyaç duyulan bu proje ilimizin kalkınmasından istihdamına büyük bir öneme sahiptir. Küçük sanayilerin, memlekete önemli katkılar sağladığını biliyorum. Hem hizmet hem istihdam anlamında sanayi sitemiz, bizim için çok önemli. Bu anlamda Valilik ve Belediye olarak sizlerin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışacağız. Projenin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Program sonrasında, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile birlikte 1. ve 2. Kısım Küçük Sanayi Sitelerindeki esnafı ziyaret eden Vali Kadir Ekinci, “hayırlı ve bereketli alış veriş” dileklerinde bulunarak esnafın sorun, talep ve önerilerini dinledi.

İnceleme ve ziyaret programlarında Vali Kadir Ekinci’ye Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Enes Üçgül, TSO Başkanı Mahmut Ayas, OSB Müdürü Nurullah Çiftçi ve FKA İl Koordinatörü İsa Telimen ve Sanayi sitesi Başkanı Saim Yayan eşlik etti. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum