Advert
as

“Ağaçlar Taşınarak Yeniden Dikilmiştir”

“Ağaçlar Taşınarak Yeniden Dikilmiştir”

Bingöl Valiliği, yeni valilik alanında ‘Ağaçlar kesildi’ söylemlerinin üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Ağaçlar, büyük bir hassasiyet ile bir başka yere taşınarak yeniden dikilmiştir.”denildi.


Bingöl Valiliği, yeni valilik alanında ‘Ağaçlar kesildi’ söylemlerinin üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Ağaçlar, büyük bir hassasiyet ile bir başka yere taşınarak yeniden dikilmiştir; yaşı, türü ve çap kademesi nedeniyle ‘Taşınması Mümkün Olmayan’ ağaçlar ise fiziki ve teknik zorunluluklardan dolayı kesilmiştir.”

 

 Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

 

“Son zamanlarda yerel basında yer alan ‘Yeni Valilik Binasının Yapılacağı Alandaki Ağaçların Kesildiği’ haberi ile ilgili olarak Valiliğimizce konu hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bilindiği üzere mevcut Valilik Binası yaşı ve gördüğü depremler dolayısıyla teknik raporlar doğrultusunda yıkım kararı alınmış ve aynı zamanda nüfus artışı dolayısıyla fiziki kapasitesi yetersiz kalan bir binadır. Buna bağlı olarak, şehir merkezinde ve şehir kimliğini yansıtacak şekilde yeni bir Valilik Binası gelişen ve büyüyen Bingöl’ümüz için daha etkin ve hızlı kamu hizmeti üreterek vatandaşımıza faydalı olmak adına bir zaruret haline gelmiş ve bu konuda kamuoyunda ortak bir kanaat oluşmuştur.

 

Bu doğrultuda başlatılan çalışmalar kapsamında yeni Valilik Binası inşaat alanındaki ‘Taşınması Mümkün’ ağaçlar büyük bir hassasiyet ile bir başka yere taşınarak yeniden dikilmiştir; yaşı, türü ve çap kademesi nedeniyle ‘Taşınması Mümkün Olmayan’ ağaçlar ise fiziki ve teknik zorunluluklardan dolayı kesilmiştir. Proje kapsamında yeni Valilik Binası etrafında geniş bir alanda yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları yapılarak çevre hassasiyeti en üst düzeyde sürdürülecektir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum