Advert
as

Bingöl’de İlk Defa Şah Damarı Anjiyosu Yapıldı

Bingöl’de İlk Defa Şah Damarı Anjiyosu Yapıldı

Hizmete açıldığı günden bu yana bin 671 anjiyonun yapıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde ilk defa şah damarı anjiyosu gerçekleştirildi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bingöl Devlet Hastanesi Anjiyografi Laboratuarında bir ilk olarak şah damarı anjiyografisinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği aktarıldı.

 

Açıklamanın devamında,"Bingöl Devlet Hastanemiz Anjiyografi Laboratuarında bir ilk olarak karotis (şah damarı) anjiyografisi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Karotis damar tıkanıklıkları, ülkemizde ve dünyada inmenin en önemli sebeplerinden birisidir. Hipertansiyon, diyabet, kolesterol yüksekliği ve sigara damarların tıkanmasında başlıca sebeplerdir. Bu tür hastalara anjiyografi yapılarak damar tıkanıklığının saptanması ve uygun olan hastalarda da stent takılarak tedavi edilmesi inmeden korumada modern ve etkili bir tedavi yöntemidir. Son bir yılda 605, açıldığı günden bugüne toplam 1621 anjiyonun yapıldığı Bingöl Devlet hastanesi Anjiyografi Laboratuarı, 7/24 saat hizmet vermektedir. Anjiyografi Laboratuarının açılmasıyla birlikte il dışı sevklerde önemli azalmalar olmuş, vatandaşlarımıza ilimizde hizmet verilmeye başlanmıştır.

 

Hizmetlerinden dolayı emeği geçen tüm kardiyoloji ekibimizi ve hastane yönetimimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum