Advert
as

En İyi Diş Macunu ve En İyi Fırça Kişiye Göre Değişiyor

En İyi Diş Macunu ve En İyi Fırça Kişiye Göre Değişiyor

Uzmanlar, dişleri çürümeye karşı et etkili yolunun doğru fırçalama olduğuna dikkat çekerek en iyi diş macunu ve en iyi fırçanın da kişiye göre değişebildiğini belirtti.


Dişlerin iç, dış ve çiğneme yüzeylerinden bakteri plağını ve yiyecek artıklarını uzaklaştırmanın en etkili yolunun dişlerin doğru fırçalanması olduğunu söyleyen Dt.Pertev Kökdemir, çürük ve dişeti hastalığı oluşumunun engellenmesinin sürekli ve iyi bir ağız bakımı ile gerçekleşebileceğini söyledi.

Dt. Kökdemir, doğru diş fırçalama yöntemlerini şöyle açıkladı: Diş fırçanızı 45 derecelik bir açıyla diş-dişeti birleşimine yerleştirin, fırçanızın kıl uçlarının aynı yerde kalmasına özen göstererek, küçük daireler çizecek şekilde hareket ettirin, aynı hareketi her dişin üzerinde 10’ ar saniyelik sürelerde tekrarlayın, alt ve üst dişlerinizin iç ve dış yüzeylerini aynı yöntemle temizleyin, dilinizi de fırçalamayı unutmayın ve dişlerinizi fazla sert fırçalamamaya özen gösterin.

Doğru yöntem kullanılmazsa dişlerin zarar görebileceğini belirten  Kökdemir, "Sert ve yanlış fırçalama tekniği; dişeti çekilmesi, diş yüzeyinde madde kayıpları ve hassasiyet oluşumuna neden olmaktadır. Ayrıca doğru temizlik sağlanamadığında çürük ve dişeti hastalıklarını önlemek zorlaşmaktadır." dedi.

Diş fırçası seçerken onaylanmış ve diş hekiminin tavsiye ettiği ürünlerin alınması gerektiğini belirten Dt. Kökdemir, en iyi diş macunu ve en iyi diş fırçası hangisidir sorusunun cevabının kişinin ağız durumuna göre değişim göstereceğini ifade etti. Dt. Kökdemir, "Diş fırçaları; boyut, şekil, fırça kıllarının dizilişi, sertliği ve uzunluğuna göre farklılıklar gösterirler. Küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak ve orta sert fırçalar seçilmelidir. Böylece dişler arasına ve ağzın bütün bölgelerine erişip temizleyebilmek daha kolay olur. Ortalama 3-4 ayda bir diş fırçasının değişmesi önerilir." şeklinde açıkladı.

Diş ipi kullanımı nasıl olmalı?

Diş ipi kullanımının nasıl olması gerektiği hakkında açıklamalarda bulunan Dt. Kökdemir, "Diş fırçalama, diş yüzeylerinin ancak üçte ikisini temizler. Bu nedenle temizlenmeyen diş aralarında oluşacak bakteri plağını temizlemek özel bir bakım gerektirir. Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları özellikle bu bölgelerde başladığı için her gün düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipi kullanımı ise fırçalamadan sonra yapılmalıdır. Diş ipi her iki elinizin orta parmağına sarılarak, baş ve işaret parmak yardımıyla kullanılır. İki parmağınızın arasındaki ip 1 cm den daha uzun olmamalıdır. Böylece tam kontrol sağlar, diş etlerinizi acıtmaz ve zarar vermezsiniz. Diş ipini dişlerinizin arasından yavaş hareketlerle ve kontrollü olarak geçirin. Dişetinizi yaralayacak sert ve ani hareketlerden kaçının. Diş ipini her dişin çevresinde c harfi çizecek şekilde ileri- geri, yukarı-aşağı hareket ettirin ve ara yüzü temizleyin." diyerek ip kullanımının önemini vurguladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum