Advert
as

Solhanlılara Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

 Solhanlılara Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili 2. bilgilendirme toplantısını Solhan’da düzenledi.


 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili Solhan Kültür Merkezinde düzenlenen 2. Bilgilendirme toplantısına çok sayıda yatırımcı, proje danışmanı, üretici ve çiftçi katıldı.

 

Selamlama konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nurullah İslamoğlu; “Sayın Tarım İl Müdürlüğü ekip arkadaşlarımızla birlikte, değerli yatırımcı ve iş arkadaşlarımıza dedik ki, Bingöl'e gitmeyin Bingöl'ü ayağınıza getirelim. Kafanıza ne takılıyorsa sorun yardımcı olalım. Devletin bu anlamda çok güzel destekleri var. Yarısını siz yarısını da devlet veriyor. Bu anlamda hepinizin kafasına takılan bütün soruları hem biz, hem de Tarım İl Müdürlüğü olarak cevaplandırmaya ve elimizden ne gelirse sizler için yapmaya hazırız. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz.” dedi.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Çibik; “Kırsal Kalkınma Yatırımları on üçüncü etap bilgilendirme toplantısı sürecimizi geçen haftalarda Bingöl Ticaret Sanayi odasından başlattık. Potansiyeli olan ilçelerimizde sürdürmeyi düşündük. Solhan ilçesi de bu anlamda iyi bir tercih idi. Yarında kısmet olursa Karlıova ilçemizde aynı şekilde programımızı icra edeceğiz. Değerli arkadaşlar Tarım ve Hayvancılığın stratejik bir ürün olduğu, Tarım Bakanlığın artık milli güvenlik kurumlarında üye olarak ağırlandığı bir dönemde tarımda artık stratejik bir ürün. İlk insan Hz. Adem, oğlu Habil ile Kabil tarım ve hayvancılık yapıyordu. Yıl 2019 modern insan yine tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Tabiri caizse boğaz harbi hiç bitmiyor. Dolayısıyla doğal kaynaklarımızda bu anlamda korumak sürdürülebilir tarım politikalarıyla mümkün olacaktır. İlginç gelecek ama bundan bir buçuk ay önce il müdürlüğümüzde Fırat Üniversitesinden küresel ısınmayı çalışan bir profesör hocamız gelmişti. Şöyle bir ifade kullanmıştı, “Bundan on beş yirmi yıl sonra Bingöl iklimi güney doğu iklimiyle aynı özelliği gösterecek” dolayısıyla bitkisel ürün deseni, biyolojik çeşitlilik ve beraberinde doğa aynen güneydoğu iklimine dönecek, bu insanoğlunun kendi eliyle yaptığı bir şey. Dolayısıyla bu kırsal kalkınma yatırımlarında amaç kısmında buna da vurgu var. Doğal çevrenin korunması, sürdürebilir tarım politikaları, güvenli gıdaya ulaşım, özellikle köyden kente göçü engellemeye yönelik yatırımlar destekleniyor ki; bu demin bahsettiğimiz girdaptan, anafordan çıkabilelim. Şimdi çok fazla uzatmadan programımızın formatı Ticaret Sanayi Odasını Temsilen bu programı icra etmeyi düşündüğümüz günden beri her türlü desteği sağlayan Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyemiz Nurullah bey’e şahsımızda ilçemiz adına kurumum adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi uzmanı Ziraat mühendisi Abdülkerim Kaya tarafından katılımcılara sunum şeklinde bilgilendirme yapılarak. Akabinde katılımcıların soruları cevaplandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum