Advert
as

Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluştu

Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluştu

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu tarafından organize edilen “81 ilde babalar ve çocuklarıyla sabah namazında buluşuyor” etkinliği yapıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de “Tut çocuğunun elinden, tut babanın elinden gel” sloganıyla sabah namazı buluşması yapıldı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu,“81 ilde babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor” sloganıyla birçok ilde olduğu gibi Bingöl’de de anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Merkez Hacılar Camii’nde yapılan programa, babalar yanlarında çocukları olduğu halde sabah namazında hazır bulundu. Kılınan sabah namazının ardından, İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyadaki tüm Müslümanlar için dua edildi.

 “Tut çocuğunun elinden, tut babanın elinden gel. Bu güzellik kaçmaz” sloganıyla 8 Eylül pazar günü tüm Türkiye’de gerçekleştirilen sabah namazı etkinliği, 81 ilde belirlenen şehir merkezlerindeki camilerde yapıldı.

Her yıl yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce gerçekleştirilen anlamlı etkinliğe, çok sayıda baba ve oğulun katılım gösteriyor.  Sabah namazının ardından kısa bir sohbetin yapıldığı buluşmada, çeşitli ikramlarda da bulunuluyor.  “Kuşaklar arasındaki bağ güçlensin”

Bu programların amacının, kuşaklar arasındaki bağları güçlendirilmesi olduğunu belirten Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu yetkilileri, “Kuşaklar arasındaki bağ güçlensin. Büyükler örnek alınsın, küçüklere örnek olunsun. Amacımız bir nebze de olsa buna bir katkı sağlamaktır.” dedi.

"Çocuklara iyi bir rol model olalım"

Amaçlarının çocuklara camiyi ve namazı sevdirerek milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini seven, ona hizmeti her şeyin üzerinde tutan nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Cihannüma Derneği yetkilileri, “Çocuklar geleceğimizdir. Onlara rol model olmak için anne ve babalarımızın bir sorumluluğu olduğu düşüncesiyle böyle bir faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Kuşaklar arasındaki bağın güçlenmesi, büyüklerin örnek alınması, küçüklere örnek olunması düşüncesiyle her baba çocuğunun elinden tutsun ve birlikte camiye gelsin diyoruz." açıklamasında bulundu.

Bingöl’deki program,  kılınan sabah namazının ardından yapılan ikramla sona erdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum