Advert
as

Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Kutlandı

Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Kutlandı

İlköğretim Haftası nedeniyle 28 Ağustos Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim yılını kutladı.

2019 - 2020 Eğitim Öğretim sezonu açılması nedeniyle 28 Ağustos Ortaokulu’nda, ilköğretim haftası kutlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkan Vekili Yavuz Çavuşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, kurum amirleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Folklor ekibinin yapmış olduğu gösteriyle başlayan programda, öğrenciler şiirler okuyarak ve konuşmalar yaparak günün anlam ve önemini vurguladı. Programın ilerleyen dakikalarında ise 5. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine 'hoş geldiniz hediyesi' verdi.
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı hakkında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz; “Geleceğin teminatı körpe fidanlara ilk can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Hepiniz hoş geldiniz. İlköğretim meselesi demek; vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğini ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle çözüleceğini ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Sevgili Öğrenciler; anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hatta hücrelerimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel gün, umarım gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olur. Saygıdeğer misafirler, değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler! 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı ve bizler için bayramlar kadar güzel sevinçlerin habercisi olan İlköğretim Haftası, hepimiz için kutlu olsun.” İfadelerine yer verdi.  
Programın akabinde İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı öğrencilerin 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılını tebrik ederek, öğrencilerle birlikte halay çekti.
Programın akabinde okul müdürleriyle bir araya gelen İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı ise; Geleceğimizi inşa ettireceğimiz çocuklar için elden geldiği kadar şefkat, sevgi verebilirsek bizim için önemli olan odur. Özellikle okulların ve çocukların programlarına ekstradan bir önem veriyorum. Çocuklara mümkün olduğu sürece yakın davranmaya çalışıyoruz. Öğretmenleri değiliz, onların düşündüklerini öğretmenleri kadar anlamayabiliriz. Bir çocuğun hayatında öğretmeni onun kahramanıdır. Öğretmenin de aynı şekilde takdir görüldüğü, görünen öğretmenin yanında iken takdir edilmek çocuk için anlatılmaz bir duygu olduğunu düşünüyoruz. O yüzden mümkün olduğu kadar bu programlara iştirak etmeye çalışacağız. Bizim olayımız şu; öğretmene öğretmenliği öğretecek durumumuz yok, haddimiz de değil. Bizim işimiz öğretmenin sıkıntılarını gidermek, öğrencilerin sıkıntılarını gidermek, materyallerini sağlayabilmek yardımcı olmaktır. Manevi olarak da birebir eğitim neferi gibi çalışmaya çalışacağız. Öğrencilere, anne babaya saygıyı, vatana, milletine ve bayrağına sahip çıkmayı yani bu kültürel değerler eğitimi dediğimiz eğitimleri de anne, babadan daha iyi bir şekilde öğretmeni veriyor. Bizlerde öğretmenlerimize destek olarak velilerimizi de işin içine müdahil etmemiz gerekir. Bu tür etkinlikler olduğunda velilerimizin de katılımının sağlanması lazım. Bu vesileyle tüm eğitim camiamızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılını tebrik ediyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum