Advert
as

Yabancı Öğrencilerin Bingöl Üniversitesine İlgisi Artıyor

Yabancı Öğrencilerin Bingöl Üniversitesine İlgisi Artıyor

Bingöl Üniversitesinin, yüksek öğretimde uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yurt dışından öğrenciler gelmeye başladı.

Bingöl Üniversitesi’ne kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırlayan Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, gelecek yıllarda bu öğrencilerinin sayısının artmasını beklediklerini söyledi. 

Bingöl Üniversitesinin, yurt dışından Bingöl’e öğrenci kazandırabilmek için uzun süredir gerek uluslararası fuarlar ve gerekse de yurt içindeki fuarlarda yaptığı tanıtımlar sonucu imzaladığı anlaşmalar sonuç vermeye başladı. 

Bu kapsamda uluslararası ilişkiler bağlamında yürütülen Erasmus ve Mevlana değişim programları dâhilinde ilk öğrenciler Bingöl üniversitesine kayıtlarını yaptırdılar. 

 Bingöl’e gelen ilk öğrenci kafilesini ayaklarının tozu ile makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilerle uzun süre sohbet etti. 

Bingöl ve Bingöl Üniversitesi hakkında öğrencilere genel bilgiler de veren Rektör Çapak, hedeflerinin Bingöl Üniversitesi’ne daha fazla ülkeden daha çok öğrenci kazandırarak, bu alanda Bingöl Üniversitesini bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu ifade etti.   

Prof. Dr. Çapak, “Öğrenci değişim programları kapsamında üniversitemize Malezya’dan 12, Pakistan’dan 6, Rusya’dan 8 ve Ukrayna’dan 2 öğrenci olmak üzere toplamda 28 öğrencimiz geldi. Ayrıca üniversitemize Erasmus değişim programı kapsamında Polonya’dan 4 ve Rusya’dan 2;  Mevlana programından da Azerbaycan’dan 4, Rusya’dan 3, Malezya’dan 6, Pakistan’dan 3, İran’dan 1, Irak’tan 1 ve Ukrayna’dan da 3 kişi olmak üzere toplam 21 öğretim üyesi de üniversitemizde ders vermek üzere Bingöl’e gelecek.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum