Advert
as

Hazarşah Şehitleri Seneyi Devriyesinde Anıldı

Hazarşah Şehitleri Seneyi Devriyesinde Anıldı

Hazarşah Köyüne bağlı Aksakal Mezrasında PKK'lılar tarafından 20 Ekim 1992'de şehit edilen 19 vatandaş için anma programı düzenlendi.

 

 20 Ekim 1992'de Hazarşah Köyüne bağlı Aksakal Mezrasında PKK'lılar tarafından şehit edilen 19 vatandaş için anma programı düzenlendi.

 

Program, Köy girişinde bulunan Şehitler anıtında İstiklal Marşının okunması başlandı. Akabinde Aksakal Şehitlerinin kabristanı başında Ulu Camii Müezzim Kayyımı Metin Yarar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak, İlçe Müftüsü Muharrem Dutar tarafından şehitler için dua edildi. Program İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı tarafından köydeki vatandaşlar ve çocuklarla sohbet edilip, verilen yemek sonrası son buldu.

 

Programa İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Ak Parti Bingöl İl Başkanı Hanefi Güler, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Hatırlanacağı üzere, PKK’lılar, Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992’de Çeşme Mevkiinde köy midibüsünü durdurarak araçtan indirdikleri köylüleri kurşuna dizmişti. Olayda 19 kişi katledilmiş, 7 kişi de yaralı olarak kurtulmuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum