Advert
as

Tekstil Fabrikalarının Resmi Açılışı Yapıldı

Tekstil Fabrikalarının Resmi Açılışı Yapıldı

Solhan'da 460 kişinin istihdam edildiği Alan Tekstil ve Binses Tekstil fabrikalarının resmi açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı törenle hizmete girdi.

İlçemizde faaliyete giren ve 460 kişiyi istihdam eden Alan Tekstil ve Binses Tekstil fabrikalarının resmi açılışı gerçekleşti.
Fabrikaların açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, Vali Kadir Ekinci, Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, siyasiler, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Teşekkür konuşmasını yapan Alan Şirketler Grubu Genel Müdürü Feyzullah Karabeyeser;“Tam bir yıl önce biz temelimizi attık. O zaman Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız’a 500 kişi istihdam edeceğimizi söyledik. Bugün ise Elhamdülillah 240 kişi istihdam ediyoruz. Ve inşallah birkaç aya kadar Allah’ın izniyle 500 kişiyi istihdam ederek sözümüzü yerine getiriyoruz. Değerli Hazirun teşekkür etmek istediğim bir bölüm var ama zamanınızı almak istemiyorum. Ama şunu ifade etmek istiyorum. Eski Kaymakamımız Fatih Okumuş bey bizleri makamında ağırlarken cidden bizleri cesaretlenmişti, mutlu olmuştuk. kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız Beye de kendisine teşekkür etmek istiyorum. Başkanımla biz Malatya’da tanışmıştık. Bizleri buraya davet etti. Biz buradaysak onun sayesinde buradayız. Vesile olan başkanımdır. Allah kendisinden razı olsun.  Personellerimizle biz aşağı yukarı 75 gün içinde 1 buçuk ton kumaş tüketerek burada hep beraber yeni makinalarla işi öğrendik ve şuan biz LC Waikiki firmasından Doğu Anadolu bölgesinde Ağrı’dan tutun Muş, Bitlis tarafına kadar şuan vip statüsü aldık. dolayısıyla çalışan personellerimize  özellikle teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederek saygılarımı arz ediyorum.” dedi.
Açılaşa katılanlara teşekkür eden Binses Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bingöl;“ Bin Grup Şirketler Topluluğu olarak 20 yıl önce istihdam adına girdiğimiz bu kutsal yolda sizleri de aramızda görmekten gurur duyuyorum. Bizler ilimiz ve bölgemiz istihdam yaratan ve bunu kendine şiar edinen Bingöl Orjinli bir Firmayız. İl genelinde 850, İlçemizde de 220 kişiyi istihdam etmekteyiz. İlçemizdeki hedefimiz bu yıl için 300 kişi olarak belirlenmiştir. Yıllardır İlimizde en fazla istihdam sağlayan firmamız bu rekoru kaybetmeye hiç de niyetli değildir. İlimizin yanı sıra bölgede iki bin kişi istihdam etmekteyiz. Belediye Başkanımızı büyük gayret ve çabalarıyla henüz proje aşamasında olan ve 2020 yılında bitmesi hedeflenen bu tekstil kompleksinin bizlere tahsis edilmesi ile birlikte İstihdamımızı 2020 yılında 500 kişiyi çıkaracağız. Sektörel bazda markalaşan işletmemiz yeni yatırımcılar içinde umut olmuştur. Sizlerin de katkısı ve desteği ile birlikte İlimiz ve İlçemiz için daha yüksek istihdam sağlamak niyetindeyiz. Bugüne kadar hep yanımızda oldunuz, bundan sonra da desteklerinizi esirgemeyeceğinize şüphe yok. Bu güzide işletmeleri ilçemize kazandıran başta Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Bey’e ve işletmelerin personel ihtiyaçlarını karşılayan Sayın İŞKUR Müdürü Fesih Güler Bey’e ayriyeten çok çok teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.
Selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız;“İlçemizde kurulan Tekstil Atölyelerimizin açılışlarına hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Sayın Genel Başkan Yardımcımız göreve geldiğimizden bu yana sadece Alt Yapı, Üst Yapı ve Sosyo kültürel belediyecilik anlayışından ziyade asıl doğu belediyelerinin bana göre yapması gereken şey özellikle istihdama yönelik projeler yaratmasıydı. Biz de bu vesile ile çaba sarf ettik. Alan Şirketler Grubu Genel Müdürü ve Binses Yönetim Kurumu Başkanını buraya davet ettik. Bizlerde yer tahsisi etmek sureti ile kendileri de sağ olsunlar bizleri kırmadılar, buraya gelerek yatırımlarını yaptılar. Burada şuan itibari ile iki tekstil atölyemizde 460 tane kardeşimiz iş sahibi oldu. Ben bu vesile ile buraya gelip yatırım sağlayan Binses ve Alan Şirketler Grubuna teşekkür ediyorum. Allah her birinden razı olsun diyorum. Tabi ki bu yeterli mi? Elbette ki yetmiyor. Yeni projelerimiz de var. İnşallah Fizibilite projesi geçen tekstil atölyemizin yakında projesi bitiyor. Fırat Kalkınma Ajansına sunmak sureti ile yeni bir yer yapma çalışmamız olacak Solhan’ımızda. Onu da inşallah sizlerin desteği ile Sayın Bakanım kısa surede tamamlayıp Solhan’da, istihdam sayısını binlerin üzerine çıkarmak. Bunu yaptığımızda da ben inanıyorum ki, Solhan’ımızın en az 30 yılını kurtarmış oluruz. Belediye olarak ‘Elhamdülillah’ ilk etabını sizlerin katkısı ile Sayın Valim, Sayın Bakanım ve Sayın Vekillerimin desteği ile tabi bu işin asıl mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız bu bölgelere eğer bu teşrikler tanınmamış olsaydı belki de biz burada bu açılışları yapmıyor olacaktık, bunları burada konuşmuyor olacaktık. Ben huzurunuz da Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Tekrardan katkısı sunan herkese ama herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Katıldığı en heyecanlı açılış törenlerden biri olduğu söyleyen Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun; ”Solhan inancına, dinine, bayrağına, milletine her zaman bağlılığıyla her fırsatta kendini tescillemiş bir ilçemiz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığına bağlılığı her fırsatta tescillemiş bir ilçe, dolaysıyla bu hizmetleri hepsi Solhanlıların anasının sütü kadar kendilerine helaldir. Dolayısıyla bu hizmetler daha da artacaktır. İnanıyorum, bugün burada özellikle genç kardeşlerimize bu atölyelerin kendilerine sunmuş olduğu fırsattan öte bütün Solhan’ımıza ve Bingöl’ümüze yönelik de ciddi bir kazanma olduğuna inanıyorum. Hem Feyzullah kardeşimiz, hem de Vedat kardeşimiz hakikatten kendi alanında bugüne kadar çalışmalarında kendilerini ispatlamış ve bu hizmetleri bugün de kendi memleketlerinde, Solhan’da sürdürme kararı almış, kendilerini tebrik ediyorum. Aynı şekilde bu hizmetleri burada hayata geçmesini sağlayan başta Belediye Başkanımıza, ondan önceki Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, Valilerimizi ve bütün kamu yöneticilerine teşekkür ediyorum. Allah bu tür tesislerimizin de bu tür yatırımları yapan iş adamlarımızın sayısını artırsın diyor hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.“dedi.
İstihdamın önemine vurgu yapan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek;”Tabi istihdam deyip de geçmeyin, yani bir ülkenin kalkınmasının temeli istihdamdır. Kolonların altın da tavanları gümüşten yapsa da eğer istihdam yoksa bu milletin yüzünde tebessüm yoksa, hiçbir anlam ifade etmez. Hükümetimiz bu konuda duyarlılığını hep ön plana çıkarmıştır. Daha önce de Kalkınma Bakanlığı yapmış Sayın Cevdet Yılmaz Bey duyarlılık noktasında her zaman memleketimize sahip çıkmıştır. Bu konuda hükümet olarak bizler her zaman elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Sayın Valim bu konuda çok duyarlı, inşallah birlikte bir entegre noktasında bakıldığı zamanda bu işin yalnız Solhan’da kalmama noktasına da özen göstermek lazım. Diğer ilçelerimize de örnek olsun. Artık bu saatten sonra Solhan da istihdam noktasına baktığımız zaman kabuğunu kırmış kendini aşmış, artık kendini bir yere koymuş bir ilçe olarak görebiliriz, darısı diğer ilçelerimizin başına. Feyzullah Kardeşimiz ve Vedat kardeşimiz bu konuda rüştünü ispatlamıştır. Bizlerde Sayın Genel Başkan Yardımcımızla beraber siyasi olarak bize ne düşerse bu konuda istihdam yaratabilecek kim olursa olsun nerden gelirse gelsin bakılmaksızın her zaman yanlarında olmaktan da şeref duyarız. Allah hepinizden razı olsun. Biz Solhan’ı ve Solhanlıları çok seviyoruz. Allah'a emanet olun saygıyla sevgiyle hürmetlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Her sektörde olduğu gibi, tekstil sektöründe de göz dolduran gelişmelerin yaşandığını dile getiren Vali Kadir Ekinci;"Bugün tekstil sektöründe faaliyet gösterecek olan ve alanında marka olmuş iki işletmenin açılışını yapıyoruz. Bu işletmeleri hayata geçiren değerli girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Onlara bol ve hayırlı kazançlar temenni ediyorum. Her sektörde olduğu gibi, tekstil sektöründe de göz dolduran gelişmeler yaşıyoruz. Bu sektörün il genelindeki hareketliliği hakikaten yarınlar için umut vadediyor. Bingöllü yatırımcının kendi iline yatırım yaparak şehrin kaderine müdahale etmesi hem maddi hem de manevi açıdan son derece sevindiricidir. Solhanlı kardeşlerimize ve özellikle firmamızda çalışan ve firmayı vip konumuna ulaştıran Solhanlı gençlerimize de huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Yapılan açılış nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz;“Bugün çok mutlu olduğumuz bir gün. Yüzlerce insanın evine ekmek taşıyacak olan iki önemli tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Cenab-ı Allah hayırlı mübarek eylesin diyorum. Öncelikle bu tesisleri kuran arkadaşlarımıza Feyzullah Beye ve Vedat Beye yürekten teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımızla birlikte çalışan, emek harcayan bu tesislerin buraya gelmesini sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.  Doğu'da, Güneydoğu'da şu an çok daha huzurlu bir ortam var. Son yıllarda yapılan yatırımlar, insana yapılan yatırımlar, huzur ve güven ortamıyla birlikte artık özel yatırımları da getirmeye başladı. Bingöl, bunun örneklerinde bir tanesidir. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz devam ettiği sürece, kardeşliğimiz devam ettiği sürece hep birlikte ülkemizi daha müreffeh bir hale dönüştüreceğiz. Bunu engellemeye çalışanlar son yıllarda çeşit çeşit tuzaklar kurdular. Değişik terör örgütleriyle, istikrarımıza, beraberliğimize saldırdılar ama başarılı olamadılar. Hepsini atlattık, çok şükür daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam ediyoruz."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum