Advert
as

TRT Kurdi KanalındaTavz Kültürü Tanıtıldı

TRT Kurdi KanalındaTavz Kültürü Tanıtıldı

TRT Kurdi kanalının renkli programlarından olan BIGERY BİVİN'deTavz kültürü her yönüyle tanıtıldı.

TRT Kurdi Kanalı'nda yayınlanan ve sunuculuğunu hemşerimiz Faysal Sonakalan'ın yaptığı BIGERY BİVİN Genç ilçesine bağlı Tavz bölgesi köylerinde program çekti. Sahip olduğu zenginlikleriyle dikkat çeken Tavz kültürünün tanıtıldığı programda renkli görüntüler oluştu.

 

Tavz-Der Başkanı Yılmaz Araç ve dernek yönetiminin de eşlik ettiği programda Tavz kültürüne ait eski oyunlar, yöresel yemekler ve geçmişten bugüne Tavz bölgesine ait gelenekler tanıtılırken izleyici de programa tam not verdi.

 

"Tavz-Der'den TRT Kurdi'ye Teşekkür"

 

Tavz kültürünün her yönüyle tanıtıldığı program sonrası açıklamalarda bulunan Tavz-Der Başkanı Yılmaz Araç,"Zazaca program olan  BIGERY BİVİN bölge halkının ve özellikle zazaların beğeniyle takip ettiği bir program. Hemşerimiz Faysal beyin programlarını beğeniyle izliyoruz. Yaptığı programlarla kültürlerin bugüne nasıl geldiklerini bu program sayesinde izleme fırsatı buluyoruz. Bugün de biz tavzlıların kültürünü ekranlara çıkararak bizleri ziyadesiyle mutlu ettiler. TRT Kurdi kanalı başta olmak üzere program sunucusu Faysal Sonakalan ve ekibine yürekten teşekkür ederiz" dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum