Advert
as

Umre Ödüllü “Siyer Sınavı” Başvuruları Başladı

Umre Ödüllü “Siyer Sınavı” Başvuruları Başladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlen Siyer Yarışması'nın bu yıl 2 Şubat 2020 tarihinde yapılacağı ve dereceye girenlere umre ile 2 bin çeşit ödül verileceği açıklandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla 2 Şubat 2020 tarihinde düzenleyecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, sınavda dereceye girenlere umre ödülünün yanı sıra 2 bin çeşit ödül verileceği belirtildi. 

Yapılacak yarışmayla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Derneği Solhan Temsilcisi İzzettin İslamoğlu, 7 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği yarışmada ayrıca yarışma kaydı esnasında yarışma kitabının arkasındaki barkodlu numarayı girenler arasından yarışma komisyonu tarafından 3 yarışmacı arasında kura ile bir adet cumhuriyet altını, bir adet yarım altın ve bir adet çeyrek altın ödül verileceğini aktardı.

 

Başvurular 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek 

İslamoğlu, "Peygamber Efendimizin hayatının okunmadığı, yaşanmadığı ev, ruh, gönül kalmasın diyerek birçok etkinliğe imza atan Peygamber Sevdalıları Vakfımız, Hazreti Peygamberi (sav) toplum hayatının öznesi yapma amacına hizmet edecek 'O’nu Oku, O’nu Yaşa' temalı siyer yarışması düzenleyecektir. Bu saatten itibaren 17 Ocak 2020 tarihine kadar başvuruları alınacak olan Siyer Yarışması 2 Şubat 2020, Pazar günü saat 11.00'de yapılacaktır." dedi.

 

"O’nu tanımanın yolu da O’nu okumaktan geçer"

Siyer Yarışması'ndaki gayelerinin Hazreti Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu söyleyen İslamoğlu, "İşte örnek, işte model, Allah’ın rol model numune olarak bize gösterdiği Fahri Kâinat-ı anlamak, tanımak hayatımıza taşımak gerekir. Onu tanımanın yolu da O’nu okumaktan geçer. Allah, herkesi imamlarıyla beraber çağıracak. Biz rehber olarak O’nu bildik, O’nunla olmak istedik, kim ki rehber olarak onu bilip öyle inanıyorsa işte onu tanımanın fırsatı. 2 bin ödülün olduğu Siyer Yarışması hem O’nu tanımaya vesile olacak hem de umre ödülleri de dahil yüzlerce ödülün kapılarını aralayacak. Siyer yarışmasıyla, belki de 'Kim beni vefatımdan sonra ziyaret ederse, hayatımda ziyaret etmiş gibidir' hadisine mazhar olup umreye gitme kapıları açılır. Haydi, O'na yolculuk yapmaya..." diye konuştu.

 

Kategoriler ve sorumlu olunan kitaplar

Düzenlenecek sınavın kategori ve sorumlu kitap hakkında da bilgi veren İslamoğlu,"1'nci kategori (4 ve 5. sınıf öğrencileri), 2'nci kategori (6-7 ve 8. sınıf öğrencileri), 3'üncü kategori lise öğrencileri (9-10-11 ve 12. sınıf) ile örgün eğitimde okumayıp 2003 ve sonrası doğumlu olanlar ve 4'ncü kategori diğer (belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar) şeklinde olacaktır.  Yarışma kitapları 1'inci ve 2'nci kategori: Yazar Sadullah Aydın’ın Semere Yayıncılığın 'Peygamber (sav) Zamanına Bir Yolculuk' adlı eseri 3'üncü ve 4'üncü kategori: Yazar M. Hüseyin Özdemir’in Semere Yayıncılığın 'Son Peygamber Hz. Muhammed’in (Aleyhissalatu Vesselam) Hayatı' adlı eseri olacaktır. 

Son olarak yarışmanın yer, tarih ve saatleri hakkında bilgi veren İslamoğlu, "Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com  ve http://www.siyersinavi.com web sayfalarında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde 2 Şubat 2020 Pazar günü 11.00-13.00 (TSİ) saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri SMS yolu ile iletilecektir. Yarışmanın gerçekleştirilmesi: 1'inci ve 2'nci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, 3'üncü ve 4'üncü kategoride 80 soru ve 100 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

 

7 umre ödülü ve 2 bin hediyenin kategorilere dağılımı 

Dereceye girenlerin ödüllerinin kategorilerine göre verileceğini söyleyen İslamoğlu,“Tüm ödüller Türkiye geneli dağıtılacaktır. Bu yıl ki ödüllerimizde geçen yıllara göre bazı değişikliler yapılmıştır. Bu değişikliklerin birincisi yarışmamızda dereceye gireceklere dağıtılacak umre ödüllüdür.  1'nci kategori yani 4 ve 5'nci sınıf öğrencilerine bir umre, 2'nci kategori yani 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine bir umre, 3'ncü kategori lise öğrencileri (9-10-11-12. sınıflar ile örgün eğitimde okumayıp 2003 ve sonrası doğumlu olanlar) bir umre, 4'ncü kategori belirtilen eğitim durumları dışında kalanlara 4 umre olmak üzere toplamda 7 kardeşimiz 7 umre ile ödüllendirilecektir. Umre yanında; 1'inci kategoride: dizüstü bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın, tablet, kol saati gibi toplamda 400 ödül, 2'nci kategoride: dizüstü bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın, tablet, kol saati gibi toplamda 1000 ödül, 3'ncü kategoride: dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, kol saati gibi toplamda 400 ödül ve 4'ncü kategoride: dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın, kol saati gibi toplamda 200 ödül olacaktır.

 

"3 yarışmacı arasında kura ile altın hediye edilecek" 

Kurayla bir adet cumhuriyet altını, bir adet yarım altın ve bir adet çeyrek altın ödül verileceğini belirten İslamoğlu, "Bu yıl ki ödüllerimizde geçen yıllara göre yapılan ikinci değişikliğimiz yarışmamızda toplamda dağıtacağımız 2 bin ödül yanında, eserlerin okunmasını teşvik etmek amacıyla, yarışma kaydı esnasında yarışma kitabının arkasındaki barkodlu numarayı girenler arasından yarışma komisyonu tarafından 3 yarışmacı arasında kura ile bir adet cumhuriyet altını, bir adet yarım altın ve bir adet çeyrek altın ödül olarak verilecektir. “ dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum