Advert
as

Üniversite Öğrencileri Uygulama Dersiyle Gönül Köprüsü Kurdu

Üniversite Öğrencileri Uygulama Dersiyle Gönül Köprüsü Kurdu

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda eğitim gören bir grup öğrenci, uygulama dersi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yardımda bulundu.

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencileri, Materyal Geliştirme ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında dönem içerisinde hazırladıkları eğitici materyalleri ile giyim, kırtasiye ve oyuncak malzemelerini Eşmetaş İlkokulu, 28 Ağustos İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu anasınıfı öğrencilerine verdiler.

 

Solhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, ders danışmanları Öğr. Gör.  Gülistan Balcı Elhakan, Öğr. Gör. Vildan Burulday ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz eşliğinde Eşmetaş İlkokulu, 28 Ağustos İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu anasınıfı öğrencilerini ziyaret eden öğrenciler, yapılan yardımlarla üniversite ile ilkokul arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediler.

 

Yapılan çalışmalara ve yardıma ilişkin açıklamada bulunan Öğr. Gör.  Gülistan Balcı Elhakan Yüksekokul öğrencilerinin ders kapsamında dönem boyunca hazırladıkları eğitici materyalleri anaokulu öğrencilerine hediye ederek üniversite ile ilkokul arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

 

İki yıldan beri Solhan ilçesinin farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Elhakan, “İki yıldır Solhan’ın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz bu tarz sosyal sorumluluk projeleriyle derslerin işlevselliğini arttırmakta ve Yüksekokulumuzun Solhan’a kazandırdıklarının somut bir göstergesi olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Doç. Dr. Yunus Esen ise, bilginin faydaya dönüşmesi için emek ve üretimin şart olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Esen: “Bunu Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz okulda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek başarmış ve Solhan’da üç okulumuza katkıda bulunmuşlardır. Bu güzel ve anlamlı yardımlarından dolayı öğretim görevlilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. ” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum